NE SMEJU DA POTEGNU ORUŽJE, ALI ZATO RADE PESNICE I ŠIPKE: Pojavili se novi snimci sukoba dve sile na granici (VIDEO)
Foto: Twitter/Neeraj Rajput

VEOMA OPASNA TERITORIJA

NE SMEJU DA POTEGNU ORUŽJE, ALI ZATO RADE PESNICE I ŠIPKE: Pojavili se novi snimci sukoba dve sile na granici (VIDEO)

Planeta -

Samo nekoliko dana nakon sukoba kineske i indijske vojske u kojima je poginulo 20 indijskih vojnika, na društvenim mrežama su se pojavili snimci okršaja koji su postali viralni.

Tokom poslednjih nekoliko dana, dva azijska giganta, Indija i Kina, vodili su diplomatske razgovore jer je situacija na granici postala napeta posle 15. juna, kada je ubijeno 20 indijskih vojnika. Kina do sada nije potvrdila nijednu žrtvu.

Nedatirani video snimci prikazuju kako se indijski vojnici žestoko suprotstavljaju kineskim trupama navodno na pograničnom području u Sikim Sektoru.

Prvo se laktaju i guraju nazad kineske trupe. Takođe se mogu čuti kako od Narodnooslobodilačke vojske traže da se vrate nazad. ​U drugom videu trupe se vide kako razmenjuju udarce.

Video klipovi su se pojavili samo nekoliko dana nakon nasilne svađe indijskih i kineskih trupa u malom, spornom području gde se indijski region Ladah graniči sa kineskom regijom Aksai Čin - dolinom Galvan. Sukob je rezultirao smrću 20 indijanskih vojnika i nepoznatog broja Kineza. Obe strane nisu koristile vatreno oružje jer im je to zabranjeno, pa su se na kraju obračunali šipkama, kamenjem i pesnicama, a navodno je i jedan indijski zapovednik bačen sa litice.

Granične tenzije između Indije i Kine pogoršale su se u maju, ostavljajući desetine vojnika povređenih na obe strane. Peking je u to vreme tvrdio da su indijske trupe počele da grade odbrambenu infrastrukturu na kineskoj strani granice, što je Indija kategorički demantovala. Izvori odbrane u Nju Delhiju rekli su da je Kina ta koja postavlja put u Ladahu što nije prihvatljivo za Indiju.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Twitter/Neeraj Rajput

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track