Najnovije vesti

AKO SE PITATE KAKO DECA NESTAJU EVO ODGOVORA: Poraz civilizacije! Ovaj video svi roditelji moraju da vide! U ŠTA SMO SE PRETVORILI
Foto: Facebook video prtscr

društveni eksperiment

AKO SE PITATE KAKO DECA NESTAJU EVO ODGOVORA: Poraz civilizacije! Ovaj video svi roditelji moraju da vide! U ŠTA SMO SE PRETVORILI

Planeta

Vesti o nestanku nekog deteta su nažalost postale suviše česte na stranicama crne hronike širom sveta, naročito u zapadnim zemljama.

Koliko god da su postale česte, uvek nas jdnako potresu i većina ljudi se zapita kako je moguće da dete nestane tek tako. Poražavajuć odgovor na ovo pitanje velikim delom leži u videu koji se širi društenim mrežama. 

foto: Facebook video prtscr

Naime, na snimku se vidi ponovljena situacija kidnapovanja dečaka nasred ulce pune prolaznika. A prolaznici su nažalost samo to - prođu pored očigledne otmice bez ikakve reakcije.

foto: Facebook video prtscr

Zaokupljeni svojim telefonima, brigama i obavezama, gotovo niko na snimku nije odvojio ni minut koji bi u realnoj situaciji mogao da spase život detetu. Iako su otmice "izvedene" tako da razbojnik prilazi detetu s leđa, stavlja mu ruku preko usta i nasilno ga odvlači u haustor, većina prisutnih je odlučila da u tome ne vidi ništa alarmantno. Niko ne reaguje, šetaju bezbrižno dok se dete otima nasred ulice, a čak ni telefon ne stavljaju.

foto: Facebook video prtscr

To je nažalost slika našeg današnjeg odnosa prema onome što se ne događa direktno nama i veliko upozorenje da će retko ko odreagovati u ovako ozbiljnoj situaciji. 

Na kraju snimka stoji upozorenje: Život može biti izgubljen za samo nekoliko sekundi. Ne ostavljajte svoju decu bez nadzora.

Iako je reč o kampanji na francuskom jeziku, video se na društvenim mrežama proširio među korisnicima mnogih zemalja kao opomena sve češćih zločina ove vrste ali i odsustva reakcije sugrađana kada je to najpotrebnije.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...