SNIMILI TRENUTAK KAD IH JE ZATRPALA LAVINA: Odjednom se sve zatreslo, a onda je počela borba za život! Ovako su se izvukli
Foto: Facebook/Miles Penrose

sneg neke potpuno prekrio

SNIMILI TRENUTAK KAD IH JE ZATRPALA LAVINA: Odjednom se sve zatreslo, a onda je počela borba za život! Ovako su se izvukli

Planeta -

Grupa mladića uspela je da preživi nalet lavine dok su vozili snoumobile na planini Juinta u Juti.

"Vozim se na ovim obroncima od osme godine. Moj brat i ja smo bili na strani gde je drveće, a tri druga i drugi brat u podnožju. Odjednom se planina zatresla. Mislio sam da je zemljotres, ali onda sam shvatio da je lavina", započeo je priču Majls Penros.

Kada se okrenuo, mogao je da vidi kako se sneg svom silinom spušta i viknuo je "lavina!", najglasnije što je mogao.

"Nema goreg osećaja nego da vam mlađi brat bude zatrpan", rekao je Majls.

Povukao je mehanizam za lavinu na rancu, ali se ništa nije dogodilo. Sneg ga je nosio nekih 20 metara, ali pukom srećom je ostao na površini. Bio je zatrpan do pasa, pa se izvukao. Čuo je glasove iz šume i preko radija, ali nije mogao da uoči brata.

"Pratio sam njegov glas dok nisam video vrh njegove crne kacige i počeo sam da kopam. Posle jedno 60 sekundi sam mu video lice, bio je dobro. A onda sam se pitao, gde su ostali? Moj drugi mlađi brat je uspeo da pobegne lavini, kao i jedan drug. Drugu dvojicu sneg je prekrio, ali su uspeli da se otkopaju. Kreg je pokrenuo mehanizam na vreme, što mu je verovatno spaslo život. Nejt je bio je zakopan do grla, ali je uspeo da održi telefon u rukama", naveo je Majls na Fejsbuku.

Upravo je Nejt i snimio dobar deo ove neverovatne avanture, koja se srećom dobro završila.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track