OTMIČAR MALE KLEO POKUŠAO DA SE UBIJE? Komšije otkrile detalje o muškarcu koji je oteo devojčicu za kojom se tragalo 18 dana
Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

AUSTRALIJA

OTMIČAR MALE KLEO POKUŠAO DA SE UBIJE? Komšije otkrile detalje o muškarcu koji je oteo devojčicu za kojom se tragalo 18 dana

Planeta -

Četvorogodišnja Кleo Smit, koja je nestala u zapadnoj Australiji pre 18 dana, pronađena je živa i zdrava u zaključanoj kući. Njen otmičar je priveden.

Kleo Smit je nestala iz šatora svoje porodice u kampu u blizini grada Karnarvona 16. oktobra.

Policija je upala u kuću u Karnarvonu i tamo pronašla malu Кleo.

"Jedan od policajaca ju je uzeo u naručje i pitao kako se zove. 'Zovem se Кleo', odgovorila je", rekao je zamenik šefa policije države Zapadna Australija na lokalnoj televiziji i dodao da je jedan muškarac priveden.

Oportunistička otmica

Kleo je poslednji put viđena u šatoru svoje porodice oko 1.30 po lokalnom vremenu 16. oktobra u zabačenom kampu u Meklaudu, oko 900 kilometara od Perta, glavnog grada Zapadne Australije.

0641300783, Kleo Smit
foto: HANDOUT / AFP / Profimedia

Australijska policija je strahovala da je devojčica oteta i ponudila je milion australijskih dolara (oko 650.000 evra) za bilo kakvu informaciju.

"Кakav divan dan, vratili smo Kleo njenim roditeljima. Ovo je divan dan za ovu devojčicu i njenu divnu porodicu", rekao je direktor policije Zapadne Australije Кris Doson na konferenciji za novinare.

Na slučaju je radio tim od 140 ljudi, a policija je reagovala na više od 1.000 prijava građana. Policija kaže da je otmica izgleda bila oportunistička i očekuje da će optužnica biti podignuta kasnije u sredu.

"Ona je fizički dobro. To je bilo evidentno od početka", rekao je inspektor Kameron Blejn.

"Ona je veoma slatka, energična devojčica"

Bio je među četvoro ljudi koji su spasili dete i kaže da je to bio verovatno najbolji trenutak u njegovoj karijeri.

"Ona je veoma slatka, energična devojčica, veoma poverljiva i veoma otvorena prema nama“, rekao je on.

Kleo Smit, 0641318238
foto: HANDOUT / AFP / Profimedia

Australijski premijer Skot Morison takođe je pozdravio "divnu, olakšavajuću vest".

"Кleo Smit je pronađena. Ona je kod kuće, zdrava i bezbedna. Naše molitve su uslišene", napisao je Morison na Tviteru.

Otmičar pokušao da se ubije?

Otmičar je identifikovan kao 36-godišnji Teri Keli.

On je od hapšenja dva puta išao u bolnicu na lečenje zbog povreda, saopštila je policija. U jednom nepotvrđenom izveštaju se navodi da ga je drugi zatvorenik pretukao, dok je u drugom navedeno da je osumnjičeni pokušao da se samopovredi, piše Independent.

Njegove komšije su rekle da je bio "veoma tih" i da se "držao za sebe".

Ranije su ga susedi opisali kao 'samotnjaka' koji se 'čudno' ponašao. Jedna od njih rekla je da je jedne večeri čula plač devojčice, ali joj nije palo na pamet da bi to mogla biti Kleo. Susedi su takođe ispričali kako je počeo čudno da se ponaša tokom poslednje dve nedelje - hodao bi ulicom u bilo koje doba dana, neprijatno bi zurio u ljude, nikoga nije pozdravljao, a svoje pse je premestio iz zadnjeg dvorišta u prednje dvorište kuće.

Kurir.rs/Index.hr/Independent/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track