NEVIĐENA BUDALAŠTINA Pristalice QAnona čekale da Kenedijev pokojni sin u Dalasu objavi kandidaturu za izbore 2024. godine!
Foto: Prinscreen/Twitter

TA DIVNA AMERIKA

NEVIĐENA BUDALAŠTINA Pristalice QAnona čekale da Kenedijev pokojni sin u Dalasu objavi kandidaturu za izbore 2024. godine!

Planeta -

Stotine pristalica teorija zavere okupilo se u Dalasu na mestu gde je 1963. ubijen Džon F. Kenedi, očekujući važnu objavu njegovog sina

Veruju da je on njihov Mesija... džon F. Kenedi Mlađi, pokojni sin ubijenog predsednika SAD
Veruju da je on njihov Mesija... džon F. Kenedi Mlađi, pokojni sin ubijenog predsednika SADfoto: Profimedija

Malo je događaja koji tako slikovito opisuju aktuelni trenutak u političkom životu Amerike kao što je to bilo okupljanje više stotina pristalica QAnona, koji su u Dalasu, na mestu gde je 1963. ubijen Džon F. Kenedi, očekivali važnu objavu njegovog sina Džona F. Kenedija mlađeg! Njihovo okupljanje prepuno simbolike i nostalgije možda bi i bilo pravi pogodak, ali ih je pokopala jedna mala činjenica - Džon F. Kenedi mlađi, sin 35. predsednika SAD, zapravo je mrtav!

Recitovali zakletvu

On je sa suprugom Kerolin i snajom Loren poginuo u avionskoj nesreći još 1999. i njihova tela su pronađena na dnu Atlantskog okeana, nedaleko od ostrva Martas vinjard. Ova činjenica ipak nije omela vatrene pristalice teorija zavere da se pojave u Dalasu, jer oni su ubeđeni da je Džon F. Kenedi mlađi lažirao svoju smrt i da će se kandidovati na izborima 2024, i to zajedno sa Donaldom Trampom, bivšim predsednikom. Oni su uvereni da je Kenedijev sin morao da lažira svoju smrt jer se priklonio Republikanskoj stranci.

Veruju da je marioneta CIA... Kim Džong Un, lider Severne Koreje
Veruju da je marioneta CIA... Kim Džong Un, lider Severne Korejefoto: AP

Šok, neverica, tuga... Evo u šta sve oni veruju

Pristalice QAnona važe za ekstremne desničare i teoretičare zavera. Neke od tih teorija su toliko apsurdne da se čovek prosto zapita da li je u pitanju neka šala ili su oni stvarno toliko ograničeni.

- Picerija u Njujorku "Komet pingpong" je štab iz koga Hilari Klinton i Džon Podesta, njen menadžer kampanje, rukovode pedofilskim lancem prodaje dece

- Ubeđeni su da svetom vladaju pedofili koji obožavaju Sotonu i da oni kontrolišu političare i medije

- Pristalice QAnona veruju da Tramp vodi rat protiv "duboke države" i da će Ameriku ponovo učiniti velikom

- Verovali su da će Tramp posle pobede na izborima uhapsiti Hilari i pogubiti je zbog učešća u pedofilskom lancu

- CIA je postavila Kim Džong Una na vlast u Severnoj Koreji

- Angela Merkel je zapravo unuka Adolfa Hitlera

- Masovne pucnjave su lažne vesti

- Rotšildi se nalaze na čelu satanističkog kulta

Neki veruju da je on anonimni vođa QAnona. Oni idu toliko daleko da su uvereni da će se nakon kandidature Kenedija mlađeg, Tramp povući iz izborne trke i prepustiti njemu da bude predsednik SAD i da će Kenedi mlađi za svog zamenika i potpredsednika uzeti Majkla Flina, bivšeg Trampovog savetnika za nacionalnu bezbednost. Kako je utorak odmicao, atmosfera u Dalasu je postala sve vrelija. Kenedi mlađi se nije pojavio, ali pristalicama teorije zavere to nije smetalo. Među njima se proneo glas da će se Kenedi mlađi pojaviti na koncertu legendarnih Rolingstonsa?!

Pripremili su i zastave... Pristalice QAnona
Pripremili su i zastave... Pristalice QAnonafoto: Printscreen/Twitter

Desničari su u 12.29 recitovali zakletvu, a u 12.30, kada se očekivalo pojavljivanje Kenedija mlađeg, oni su uzvikivali "Idemo, Brendone", što je eufemizam za "J*beš Džoa Bajdena".

Reči ohrabrenja

- Žao mi je zbog svih okupljenih. Mi sad izgledamo kao gomila lažova. Ali sačuvajmo svoju veru - rekao je jedan od okupljenih, preneo je BBC. Njuzvik prenosi da nisu svi pripadnici QAnona ubeđeni u povratak Kenedija mlađeg: - Ovakva verovanja dovode do toga da mi izgledamo kao ludaci. Niko ovde nije kralj nad kraljevima. To je naš Gospod spasilac Isus Hrist - rekao je Džon Sejbal, koji je u oktobru organizovao konvenciju QAnona.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track