Najnovije vesti

ONA JE CRNA UDOVICA! JEZIV UVID U UM MAĆEHE MONSTRUMA Ema posinka (6) mučila do smrti, a sada je njen bivši progovorio!
Foto: Shutterstock

JEZIV ZLOČIN

ONA JE CRNA UDOVICA! JEZIV UVID U UM MAĆEHE MONSTRUMA Ema posinka (6) mučila do smrti, a sada je njen bivši progovorio!

Planeta

Socijalni radnici su više puta obilazili dom Eme Tastin i Tomasa Hjuza, ali bi ih svaki put dočekao "razigran i veseo" šestogodišnjag, Tomasov sin Artur. Jednom prilikom su uočili modrice na dečakovom ramenu, ali su mališan i jedan od Eminih sinova tvrdili da je ta povreda nastala u igri.

Za socijalne radnike to je bilo dovoljno dobro objašnjenje. Zaključili su da je to "srećno domaćinstvo“ u kojem su se svi dobro slagali. Slučaj je zatvoren.

Manje od dva meseca kasnije, Artur je bio mrtav, pretrpevši "neizdrživu“ traumu glave. Po celom telu pronađeno je ukupno 130 povreda, starih i novih. Takođe je bio mučen, trovan solju i primoravan da stoji do 14 sati dnevno.

Ispostavilo se da je srećno domaćinstvo zapravo pakao. Ema i Tomas u petak su nakon mučnog sudskog postupka osuđeni na višedecenijske zatvorske kazne zbog mučenja i ubistva malog Artura.

Očigledni propusti vlasti da zaštite ovog dečaka bili su brojni i šokantni. Njegova škola, policija i socijalni radnici su imali prilike da intervenišu.

Zašto nisu, biće osnova višestrukih istraga. A u srcu njih će biti interakcija sa jednom osobom - Emom Tastin, dečakovom maćekom.

Ona je ona bila ta koja je trenirala Artura da laže socijalne radnike o uzroku njegovih povreda. I ona je bila ta koja je uplela njegovog oca u "uvrnutu, toksičnu vezu" u kojoj je par potpuno izgubio "moralni kompas“.

To ne znači da Tomas nije takođe kriv, pišu britanski mediji. Ali ono što se pokazalo jeste da je 32-godišnja Ema ta koja je inicirala stravični zločin. Opisana je kao "nemilosrdni predator" koji je Artura video kao plen, jer je njegovog oca želela za sebe.

Govoreći "Dejli mejl", otac jednog od četvoro Emine biološke dece, koristi sličan opis.

- Ona je crna udovica. Ona isisava život iz svakog muškarca sa kojim je, rekao je.

Čovek, koji je tražio da ne bude imenovan, dodao je da Ema "nema apsolutno nikakav majčinski instinkt".

- Želela je decu zbog pažnje i dečijeg dodatka. Ali kada je pažnja nestala i ona je ostala kod kuće sa bebom, nije želela da ima išta sa njima, kaže Emin bivši partner.

Novac namenjen deci trošila je na tetovaže, odeću, nakit i najnovije pametne telefone za sebe. Što se tiče socijalne službe, uoči njihovoh poseta sređivala bi dom i deci iznosila igračke.

Кada su bivši partner i njegova porodica upozorili socijalne radnike na Emu, ona je, kako tvri, nanela sebi povrede i optužila ga da je tukao nju i decu.

- Socijalne službe imaju krv na rukama. Da su poslušali naša upozorenja, mali Artur bi možda još uvek bio živ, rekao je.

Podsetimo, mali Artur je je preminuo nakon što je 16. juna prošle godine zadobio fatalnu povredu mozga. Uznemirujući poslednji trenuci šestogodišnjaka snimljeni nadzornom kamerom prikazani su porotnicima tokom suđenja u Koventriju u Velikoj Britaniji.

Na snimku se vidi kako se dečak muči da podigne svoj madrac sa poda na kojem je bio primoran da spava danima, svega nekoliko sati pre nego što su ga ubili njegov otac i maćeha.

Kurir.rs/Dejli mejl/Blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track