SMRT UČITELJICE U PARKU, PILOT KOJI JE ZADAVIO SUPRUGU, NAPAD LUKOM I STRELOM: Ovo su ubistva koja su se dogodila u svetu 2021.
Foto: Printscreen Instagram/ gabby_petitobrianlaundrie/Shutterstock Editorial / Profimedia/- / Shutterstock Editorial / Profimedia/Metropolitan Police / PA Images / Profimedia/Profimedia / EPN/Newscom

NEKOLICINA NAJBRUTALNIJIH

SMRT UČITELJICE U PARKU, PILOT KOJI JE ZADAVIO SUPRUGU, NAPAD LUKOM I STRELOM: Ovo su ubistva koja su se dogodila u svetu 2021.

Planeta -

Masovne pucnjave u SAD, ubistva supružnika, napadi lukom i strelom... Ovo su neka od najbrutalnijih ubistava u svetu tokom 2021. godine.

Ubijao ljude po salonima za tetoviranje

Naoružani napadač koji je delovao sam ubio je petoro i ranio dvoje ljudi, među njima policajca, u utorak u saveznoj državi Kolorado, u Sjedinjenim Državama, a zatim je i sam ubijen u obračunu sa policijom.

0649546072, Denver, pucnjava, salon za tetoviranje
foto: Michael Ciaglo / Getty images / Profimedia

Napadač je prvo otvorio vatru u salonu za tetoviranje u Denveru, ubivši dve žene i ranivši muškarca, dodala je u utorak policija u tom gradu na novoj konferenciji za štampu.

Zatim je otišao do kuće u Denveru, gde je ustrelio muškarca ispalivši u njega smrtonosni hitac.

Nakon toga se uputio u Lejkvud, gde je ubio još jednog muškarca u drugom salonu za tetoviranje, navodi policija, nakon čega je ušao u hotel, gde je ispalio više hitaca u ženu koja je radila na recepciji i koja je podlegla ranama.

Napad u školi u Mičigenu

Naoružani napadač Itan Krambli je hicima iz vatrenog oružja ubio četiri učenika i ranio sedmoro u napadu u srednjoj školi Oksford u Mičigenu krajem novembra.

Petnaestogodišnji učenik druge godine otvorio je vatru u svojoj srednjoj školi u Mičigenu, ubivši četiri učenika i ranivši još sedam ljudi, uključujući nastavnika.

Itan Krumbli, Mičigen
foto: AP

Uhapšeni su i Itanovi roditelji Džejms i Dženifer Krambli, optuženi po četiri tačke optužnice, a četiri dana pre krvoprolića Džejms Krambli je kupio pištolj kojim je izvršen masakr. Sa njim je u prodavnici bio i njegov sin.

Dženifer Krambli, Džejms Krambli, roditelji, Mičigen
foto: EPA/Oakland County Sheriff's Depar

Dan pre pucnjave, učiteljica je primetila da Itan Krambli na internetu svog mobilnog telefona tokom časa traži informacije o municiji. Kada je obavestila njegovu majku, ona nije odgovorila.

Umesto toga, ona je svom sinu poslala poruku: "Haha, nisam ljuta na tebe. Moraš da naučiš kako da te ne uhvate".

Gabi Petito

Slučaj nestale Amerikanke, 22-godišnje Gabi Petito, mesecima je zaokupljao svetsku javnost.

Gabi Petito
foto: Instagram/gabspetito

Gabi je nestala krajem avgusta usred višemesečnog putovanja na kojem je bila sa svojim dečkom, 23-godišnjim Brajanom Laundrijem. On se u međuvremenu sam vratio kući na Floridu i nestao. Gabin nestanak prijavljen je sredinom septembra.

Gabi Petito, Brajan Laundri
foto: Instagram/gabspetito

Više od mesec dana kasnije, pronađeni su posmrtni ostaci Brajana Laundrija čime je okončana potraga koja je nedeljama intrigirala pažnju javnosti dok su istražitelji pretraživali prirodni rezervat na Floridi. Izveštaj obdukcije je pokazao da je mladić izvršio samoubistvo. Brajan je prethodno završio i na poternici FBI zbog sumnje da je nestao, to jest pobegao upravo jer je ubio svoju devojku.

Rezultati obdukcije tela nesrećne devojke pokazali su da je uzrok smrti davljenje. Na konferenciji za novinare otkriveno je da se procenjuje da je Gabi Petito ubijena tri do četiri nedelje pre nego što je pronađeno njeno telo.

Gabi Petito, Brajan Laundri
foto: Printscreen Instagram/ gabby_petitobrianlaundrie

Ljubav Brajana i Gabi trajala je još iz detinjstva koje su proveli na Long Ajlendu u Njujorku, a zatim su se preselili na Floridu 2019. godine da žive sa Brajanovim roditeljima u Nort Portu. Oni su krenuli na svoje putovanje u julu, planirajući da stignu do Oregona do Noći veštica, navodi se na njihovim nalozima na društvenim mrežama na kojima su objavljivali videe sa svojih putovanja.

Pomahnitali Danac napadao ljude lukom i strelom: 34 minuta užasa u Norveškoj

Danac Espen Andersen Braten (37) uhapšen je i osumnjičen za smrt pet osoba u napadu lukom i strelom u norveškom gradu Kongsbergu koji se dogodio sredinom oktobra.

Dve osobe su povređene, uključujući i jednog policajca koji tada nije bio na dužnosti.

U 18.13 policija je primila prvu dojavu da jedna osoba ide gradom sa lukom i strelom, a nešto više od pola sata kasnije, u 18.47, napadač je uhapšen.

Grčki pilot igrao ulogu ožalošćenog udovca

Grčki pilot Babis Anagnostopulos (33) nedeljama je igrao ulogu ožalošćenog udovca, dok je policija tragala za pljačkašima za koje je tvrdio da su upali u njihovu kuću i ubili njegovu suprugu Karolinu Krauč.

Zločin se dogodio sredinom maja u predgrađu Atine, a Anagnostopulos je u međuvremenu ispleo složenu mrežu laži i prevare dok sredinom juna nije priznao policiji da je zapravo on ubica i da je suprugu zadavio pred očima njihove 11-mesečne ćerke.

Policija ga je opisala kao "vrhunskog glumca" nakon što je do detalja inscenirao mesto zločina i više od mesec dana glumio da nema veze sa ubistvom.

0610451972, Babis Anagnostopulos, Karolina Krauč
foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pilot se "slomio" dok je razgovarao sa novinarima ispred svoje kuće na grčkom ostrvu Alonizos i lio je krokodilske suze dok je govorio o "šoku" zbog smrti supruge.

Da bi potkrepio svoju bolesnu šaradu, čak je i udavio porodičnog psa i obesio njegovo telo na ogradi stepenica u pokušaju da okrivi izmišljene kriminalce koje policajci ganjaju sedmicama.

Babis Anagnostopulos, Grčka, 0610609325
foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Manipulator je prevario porodicu ubijene supruge, inače državljanku Velike Britanije, a snimljen je i kako grli taštu samo nekoliko sati pre nego što je priznao ubistvo.

Mlada učiteljica ubijena u Londonu

Sabina Nesa (28) ubijena je u septembru na putu od svog stana do obližnjeg paba u Londonu gde je trebalo da se sastane sa prijateljem.

0633777284, Sabina Nesa, učiteljica, ubistvo, London
foto: Handout / AFP / Profimedia

Nesa je krenula prema pabu blizu svoje kuće kako bi se našla sa prijateljem kada je napadnuta u parku 17. septembra.

Njeno telo pronađeno je narednog dana, bilo je skriveno ispod gomile lišća.

Ubistvo se dogodilo samo šest meseci nakon što je ubijena Sara Everard, takođe u Londonu.

Osumnjičeni za ubistvo mlade učiteljice je Koci Selamaj (36) koji je uhapšen.

0634877817, Koci Selamaj, Sabina Nesa, ubistvo, London, učiteljica
foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Selamaj je odrastao u Albaniji, u gradu Elbasan. Ovaj 36-godišnjak, koji je optužen za ubistvo učiteljice i koji se pojavio na sudu, napustio je svoj rodni grad pre 20 godina kako bi pokušao da "pronađe bolji život".

On se izjasnio da nije kriv za ubistvo.

Amerikanka bivši marinac pronađena mrtva u Rusiji

Ketrin Sirou, 34-godišnja Amerikanka koja je studirala u Rusiji, pronađena je mrtva nekoliko dana nakon što je nestala sredinom juna, a muškarac je uhapšen pod sumnjom da ju je ubio, izvestila je ruska policija.

Amerikanka, inače bivši marinac koja je ranije imala misiju u Avganistanu nestala je iz Nižnjeg Novgoroda, grada na reci Volgi oko 400 kilometara istočno od Moskve nakon što je ušla u automobil sa strancem u predgrađu.

Poslednja poruka koju je poslala bila je upućena njenoj majci u Viksburgu u Misisipiju.

"U autu sam sa strancem. Nadam se da me neće oteti", napisala je u utorak nešto posle 18.30 sati.

Uhapšen je čovek ranih 40-tih godina koji je osuđivan u prošlosti, a komitet je naveo da on sarađuje sa istražiteljima. Njegovo ime nije objavljeno.

Ketrin je u jesen 2019. upisala postdiplomske studije prava na Univerzitetu Lobačevski u Nižnjem Novgorodu. Želela je da uči ruski jezik pre nego što se prijavi za školu prava u Sjedinjenim Državama i započne karijeru advokata za slučajeve migranata. Npr.org navodi da je Ketrin služila u marincima i bila na jednoj misiji u Avganistanu pre nego što je stekla diploma u dizajnu i istoriji umetnosti na Univerzitetu Kalifornija.

Seksualni zavisnik ubijao Azijatkinje po salonima za masažu

Robert Eron Long, optužen za ubistva u seriji oružanih napada koje je izvršio u roku od sat vremena sredinom marta u tri salona za masažu na području Atlante, izjavio je da ima problem sa seksualnom zavisnošću i njegov zločin možda nije bio motivisan rasnom mržnjom.

Robert Eron Long, Atlanta, SAD, napadac
foto: EPA/ CRISP COUNTY SHERIFF'S OFFICE

Ubica (21) je usmrtio osam ljudi, među kojima 6 Azijatkinja, i izazvao strahovanje da su njegovi napadi još jedan zločin iz mržnje prema Amerikancima poreklom iz Azije na koje je, inače, tokom pandemije bilo mnogo napada.

Long je najpre pucao na pet ljudi u salonu za azijsku masažu Jungs u Akvordu, oko 50 kilometara severno od Atlante. Dve osobe su u tom napadu preminule na licu mesta, a tri su prebačene u bolnicu u kojoj su još dve žrtve preminule.

Norveška, Espen Andersen Braten
foto: Profimedia / EPN/Newscom

Školu je završio 2017. godine, a njegove bivše školske kolege kažu da je bio duboko religiozna osoba i da se činio "nevinim detetom" i štreberom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track