02:15

ZA ŽIVOT SU NAM TRAŽILI 800 EVRA Jeziva ispovest srpskog kamiondžije sa granice Ukrajine: Ponižavali nas PLATILI SMO ZA ŽIVU GLAVU

prošli pakao

ZA ŽIVOT SU NAM TRAŽILI 800 EVRA Jeziva ispovest srpskog kamiondžije sa granice Ukrajine: Ponižavali nas PLATILI SMO ZA ŽIVU GLAVU

Planeta -

Vladimir Belić vozač kamiona proveo je dvanaest dana na ukrajinskoj granici, koju je prošao, kako kaže, zahvaljujući ambasadoru Ukrajine u Srbiji.

- Čekate dvanaest dana, a ne znate ni šta čekate, a onda nam kažu hoćete da izađete. Ona nas puste na pregled, otvaraju kabinu, sve i onda nam kažu da to nije roba koja je upisana u dokumentima i šalju nas nazad i to tamo gde ste bili - priča Vladimir.

Ukrajina, Vladimir Belić
foto: Kurir televizija

Srpski kamiondžija istakao je da su im za život tražili 800 evra i da nije bilo cenkanja.

- Ostao mi je upečatljiv komentar kolege, sine, ovo je drugo poluvreme, prvo smo preživeli, drugo nećemo. I opet posle dva sata opet dođu i pitaju nas da li ćemo da izađemo. I sad ako kažemo da nećemo, oni mogu da uzmu to kao argument, a ako kažemo da hoćemo opet rizikujemo da budemo poniženi, oni mogu to da rade deset puta. Sami su nam već rekli kada su nas pustili da treba da se zahvalimo ukrajinskom ambasadoru u Srbiji zbog napora koje je učinio da se mi izvučemo odatle i za kamion i za robu zadužen je ambasador, a mi za svoje živote moramo da se potrudimo i da se iskupimo. Nije bilo pregovaranja oko cene, odmah su došli sa tom cifrom od 800 evra - priča Belić.

On dodaje da su u Ukrajini mnogi ostali zaglavljeni.

Ukrajina, Vladimir Belić
foto: Kurir televizija

- Mislim da smo nas četvorica jedini koji su iz Ukrajine izašli sa kamionima i sa robom. Prva dva dana imali smo nešto iz svojih frižidera, imali smo hrane i vode, samo što mi nismo navikli da moramo da lagerujemo neku hranu kroz Ukraijnu. Navika nam je bila da jedemo po kafanama, jer je hrana dosta jeftinija nego kod nas, tako da nismo bili spremni za to - kaže Vladimir Belić, vozač kamiona.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:27

ČETVRTI PAKET SANKCIJA RUSIJI ZBOG INVAZIJE NA UKRAJINU! Karijerni diplomata Milivojević o posledicama koje će Evropa osetiti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track