03:11

LAŽNA DOJAVA O BOMBI NA LETU BEOGRAD-MOSKVA! STRUČNJAK ZA TERORIZAM: To je pritisak da se pridružimo SANKCIJAMA PREMA RUSIJI

eksplozivna naprava

LAŽNA DOJAVA O BOMBI NA LETU BEOGRAD-MOSKVA! STRUČNJAK ZA TERORIZAM TVRDI: To je pritisak da se pridružimo SANKCIJAMA PREMA RUSIJI

Društvo -

Stručnjak za terorizam Mina Zirojević smatra da je lažna dojava o eksplozivnoj napravi navodno postavljenoj u avionu koji je leteo na relaciji Beograd-Moskva jedan od pritiska da se Beograd pridruži sankcijama prema Rusiji.

- Ja mislim da nije ugrožena bezbednost zasada. Sve ovo treba ozbiljno posmatrati, sa jedne strane to jeste i jedna od vrsta pritiska da se Beograd pridruži sankcijama prema Rusiji i to jeste jedna neformalan ali ozbiljan pritisak. Sa druge strane, cela ta rusofobija koja se pojavljuje dovodi do toga da ljudi to rade da bi se avion vratio ili ne bi poleteo jer je ovo jedino mesto odakle Rusi možda mogu da se vrate kući - rekla je Zirojević za Kurir televiziju.

kurirtv
foto: Kurir televizija

Istakla je i da se velika šteta pravi time što se narod polarizuje.

- Zasad se jedino iz Beograda leti za Moskvu, mi nemamo nekog izboga. Kao što imamo ljudska prava tako imamo i suverenitet. Ovo je i jedan dobar test na nama nažalost. Polarizacija između naroda je velika šteta - rekla je Zirojević.

kurirtv
foto: Kurir televizija

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova juče je saopštilo da je dojava o eksplozivnoj napravi navodno postavljenoj u avionu koji je leteo na relaciji Beograd-Moskva bila lažna, što je ustanovljeno kontradiverzionim pregledom letelice. Pre četiri dana, u petak, takođe je bilo dojavljeno da se u avionu Er Srbije nalazi bomba.

Pre četiri dana, u petak, takođe je bilo dojavljeno da se u avionu Er Srbije nalazi bomba. Poslednja je, kako tvrde pojedini mediji, poslana sa elektronske adrese u Ukrajini.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:17

Putanja kojom se kretao avion u kom je dojavljena bomba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track