SRPSKI LEKARI U TRCI ZA EVROPSKI REKORD! Operacije na otvorenom srcu su u toku na Dedinju! OVO JE POTREBNO DA URADE U JEDNOM DANU!
Foto: Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje

maraton u "dedinju 2", novoj zgradi Instituta za kardiovaskularne bolesti

SRPSKI LEKARI U TRCI ZA EVROPSKI REKORD! Operacije na otvorenom srcu su u toku na Dedinju! OVO JE POTREBNO DA URADE U JEDNOM DANU!

Društvo -

U "Dedinju 2", novoj zgradi Instituta za kardiovaskularne bolesti, koja samo što je otvorena u toku je trka s vremenom i rekordom, pošto doktori pokušavaju da urade 21 operaciju na otvorenom srcu, čime bi oborili ne samo srpski, već i evropski rekord po broju ovih operacija u danu.

Pomoćnica direktora Instituta Dedinje prof. dr Aleksandra Nikolić kaže za Kurir da je u planu da se danas uradi 21 hirurška operacija na otvorenom srcu.

- To će biti podvig, jer toliki broj operacija nije urađen još od osamdesetih godina u velikim svetskim centrima - ističe prof. Nikolić.

Dedinje 2
foto: Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje

Podsetimo, nedavno je Dedinje oborilo još jedan rekord, kada je u jednom danu urađeno 10 tzv. TAVI operacija (zamena aortnog zaliska na srčanom mišićzu), čime je naš prestižni Institut stao na evropski pobednički tron, koji deli sa bolnicom u Lajpcigu. nažalost, srpski i evropski rekord od 11 TAVI operacija u danu, iako planiran, nije mogao da bude izveden jer je jedan pacijent iznenada dobio povišenu temperaturu.

Međutim, "Dedinje" danas ima veliku šansu da u drugoj kategoriji, bude samo na evropskom tronu. Čekamo veče...

Kurir.rs/J.S.S.

Bonus video:

01:09

PODVIG NA INSTITUTU DEDINJE: Prvi put mini srčana pumpa ZAMENILA SRCE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja