02:11

RAT U UKRAJINI MOŽE DA SE PROŠIRI NA SVET UKOLIKO SE DESI JEDNA STVAR Forca i Kovač smatraju da je kraj sukoba POTPUNO NEISVESTAN

međunarodna kriza u ukrajini

RAT U UKRAJINI MOŽE DA SE PROŠIRI NA SVET POD JEDNIM USLOVOM Forca i Kovač smatraju da je kraj sukoba POTPUNO NEIZVESTAN (VIDEO)

Planeta -

General - major Božidar Forca i general - major Mitar Kovač smatraju da kraj sukoba u Ukrajini nije izvestan, ali i da, kako naglašava Kovač, od Zapada zavisi da li će kriza proširiti na ostale regione

Šezdeset deveti je dan rata u Ukrajini. U mnoštvu analiza spominju se različiti ključevi ovog rata, odnosno uslovi njegovog okončanja.

majori
foto: Kurir televizija, AP/Emilio Morenatti

Da li se Rusija uprkos sankcijama i svakodnevnim isporukama oružja Ukrajini sa Zapada, hladnokrvno drži svog cilja i koliko u tome uspeva?

Na ova pitanja odgovor su pokušali da daju gosti Pulsa Srbije, general - major Božidar Forca i general - major Mitar Kovač.

majori
foto: Kurir televizija

- Rusija se drži prvostepeno postavljenih ciljeva operacije. Ali, ne zavisi od nje da li će ti ciljevi ostati takvi ili će se redefinisati. Vidimo da se Zapad svrstao samo na jednu stranu. To umnogome usložava krizu, komplikuje, povećava krizu i stradanja, i kraj ovog sukoba je neisvestan. Od Zapada zavisi da li će kriza proširiti na ostale regione. Vidimo da je umešača suviše od Poljske, Moldavije, Rumunije, zemalja Baltika. I to može biti problem u narednom periodu - rekao je za televiziju Kurir general - major Mitar Kovač.

majori
foto: Kurir televizija

Da li se Rusija, evo već 69 dana od kako je započela specijalnu vojnu operaciju, i dalje drži istog cilja kao na početku i da li joj baš sve ide po prvobitnom planu.

majori
foto: Kurir televizija

- Dakle, mi govorilo o oružanom sukobu Rusije i Ukrajine i sukobu Rusije sa atlantistima, rekao bih, koje predvodi Amerika. Rusija je postavila ciljeve na početku, a te ciljeve izneo je Putin. Ciljevi su, svakako poznati - demilitarizacija, denacifikacija, da Ukrajina prizna Krim u sastavu Rusije i da reši pitanje Donbasa - kaže za Kurir general - major Božidar Forca.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

17:14

ŠOKANTNE TVRDNJE OBRADOVIĆA: RUSIJA GUBI STATUS VELIKE SILE? Ukrajina je RUSKI TALAC za ispunjenje zahteva Moskve od NATO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track