03:49

PUTIN IZNENADA PROMENIO PRAVAC RATOVANJA? Čuveni analitičar: Otišao je od prvobitnog cilja, PLATIO JE PREVISOKU CENU!

rat u ukrajini

PUTIN IZNENADA PROMENIO PRAVAC RATOVANJA? Čuveni analitičar: Otišao je od prvobitnog cilja, PLATIO JE PREVISOKU CENU!

Planeta -

Boško Jakšić, čuveni spoljnopolitički analitičar istakao je da je Vladimir Putin otišao od prvobitnog cilja, koji je imao na početku specijalne operacije na Ukrajinu.

- Putin je otišao od prvobitnog cilja u Ukrajini, rasuo je jedinice, pa ih je posle povlačio i posle mesec dana vratio se ideji da napravi koridor od Crnog mora do Donbasa. U tome je uspeo, ali je cena koju je platio prevelika. Pre svega moralna, zatim i vojna zbog narušavanja ugleda ruske vojske, koja pritom nije koristila modernu avijaciju u kojoj je superiorna. Sve to je daleko od Putinove ideje blickriga, da se promeni režim u Kijevu, da će Zapad biti zatečen. Od toga nema ništa - kaže Jakšić u emsiji Crveni karton kod Svetislava Basare na Kurir televiziji.

Čuveni analitičar je istakao i da je Vladimir Putin vratio Evropu i NATO u fokus.

Vladimir Putin
foto: EPA / MIKHAIL METZEL / KREMLIN POOL

- Došlo je do ogromnih bezbednosnih promena u Evropi. To što Finska i Švedska ulaze u NATO, Putin ih je direktno tamo poslao. Sad će udvostručiti broj kilometara granIce s NATO paktom. Amerikance je poslednjih godina viša zanimala Kina, Putin je sad vratio Evropu i NATO u fokus. Evropa odavno nije bila ovako jedinstvena - navodi analitičar.

Tragično je što se balkanske matrice ponavljaju u svetu, istakao je Jakšić.

Boško Jakšić
foto: Kurir televizija

- Najgore će proći Ukrajina, to je već sad ozbiljno razorena zemlja, za to vreme Zapad finansira i daje oružje i ohrabruje Zelenskog da se bori. Zelenski je prvo pričao da želi neutralnu Ukrajinu, čini se da su ga sa Zapada ućutkali. Kako god da se završi rat Zapad i Rsija moraju da razgovaraju - kaže Jakšić o dodaje:

- Opet se vraćamo na Minhensku konferenciju od pre 15 godina. A za to vreme smo imali tri rata i ko zna koliko žrtava samo da bi se vratilo na početnu poziciju. Tragično je što se balkanske matrice ponavljaju i u svetu - kaže Jakšić.

05:42

RAT U UKRAJINI SE KUVAO 15 GODINA! Boško Jakšić: Putin hteo da sarađuje sa zapadnim zemljama, oni nastavili Hitlerovu politiku

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

06:13

PUTIN ODLUČUJE O SUDBINI ZLOGLASNOG AZOVA Čeličana Azovstalj krije mračnu tajnu! EVO ŠTA SVE MOŽE DA SE DESI UKRAJINSKIM VOJNICIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track