00:55

UPOZORENJE EKEPERTA: SAD žele da destabilizuju svet OTVARANJEM NOVIH FRONTOVA?! Galijašević o pozadini ubistva vođe Al Kaide

evo koji je cilj sad

UPOZORENJE EKSPERTA: SAD žele da destabilizuju svet OTVARANJEM NOVIH FRONTOVA?! Galijašević o pozadini ubistva vođe Al Kaide

Planeta -

Američki predsednik Džo Bajden objavio je da je u napadu dronom likvidiran vođa Al Kaide Ajman el Zavahiri.

Američki državni sekretar Entoni Blinken je rekao da su talibani grubo prekršili Sporazum iz Dohe, mirovni sporazum iz 2020. godine, koji su potpisale SAD i talibani radi okončanja rata u Avganistanu.

Dževad Galijašević, ekspert za borbu protiv terorizma, smatra da je Ajman el Zavahiri imao želju da smiri situaciju u Avganistanu, mada da ga je SAD sprečio u tome.

- Ajman el Zavahiri je bio čovek otvoren za saradnju sa američkim službama. Njegovo kretanje je bilo poznato. On je imao određene aranžmane sa izraelskim službama, vojnim strukturama i sa američkom obaveštajnom zajednicom. Kada je Zavahiri došao u Kabul u želji da spusti tenzije između talibana i mudžahedina koji su više decenija u sokobu. U tom momentu su Amerikanci odlučili da im Zavahiri više ne treba - rekao je Galijašević.

Dževad Galijašević
foto: Kurir Televizija

Dodao je da SAD trenutno želi da destabiziju svet i da otvori nove frontove.

- SAD u ovom trenutku žele da dodatno destabiliziraju prilike u svetu i da otvaraju nove frontove. U želji da Ukrajina ne bude jedini otvoren front, već da to bude i Kina i Avganistan - rekao je Galijašević.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:30

ZAVAHIRI SE OPUSTIO, AL-KAIDA SLABI! Eksperti: Obaveštajne službe SAD tačno znaju gde se oni nalaze PREĆUTALI SU OVO UBISTVO?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track