PRVO BACIO BOMBE, A ONDA PUCAO NA POLICIJU KOJA JE DOŠLA DA GA HAPSI: Bivši brazilski političar pomahnitao! VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

DVOJICA POLICAJACA RANJENA

PRVO BACIO BOMBE, A ONDA PUCAO NA POLICIJU KOJA JE DOŠLA DA GA HAPSI: Bivši brazilski političar pomahnitao! VIDEO

Planeta -

Bivši brazilski kongresmen bacio je granate i pucao iz puške na policiju koja je htela da ga uhapsi u njegovoj kući. U incidentu su povređena dva policajca, ali se političar na kraju predao vlastima.

Roberto Džeferson, saveznik brazilskog predsednika Žair Bolsonara, ranio je dvojicu policajaca pre nego što se predao vlastima u nedelju. Incident se dogodio u njegovom domu u Levi Gasparijanu, u državi Rio de Žaneiro. Policajac je pogođen gelerima granata i prevezen je u bolnicu.

Pored bacanja granata, 69-godišnji bivši lider političke partije PTB pucao je i iz puške i oštetio policijsko vozilo. Navodno je ispalio više od 20 hitaca. Pre incidenta, sudija Vrhovnog suda Aleksandar de Moraes izdao je nalog za hapšenje političara zbog kršenja pravila kućnog pritvora koji mu je određen nakon što je pretio glavnom sudiji Karmen Lusiji. Nakon pretnji, Džeferson je na društvenim mrežama napao sudiju i nazvao je vešticom i prostitutkom.

Žair Bolsonaro je odgovorio na događaj rekavši: „One koji su pucali na policiju treba uhapsiti“.

Političke tenzije rastu u Brazilu uoči drugog kruga predsedničkih izbora u nedelju. Luiz Inasio Lula da Silva, koji se smatra favoritom, nije uspeo da dobije potrebnih 50 odsto glasova za pobedu u prvom krugu, zbog čega je bio potreban drugi krug sledećeg vikenda.

Kurir.rs/24ur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track