BRITANSKI GENERAL UPOZORAVA: Rusi bi mogli da pokrenu masovni artiljerijski napad na Herson! Stanovnici moraju biti oprezni
Foto: EPA Hannibal Hanschke, Shutterstock, Profimedia, Ilustracija

analiza bivšeg komandanta

BRITANSKI GENERAL UPOZORAVA: Rusi bi mogli da pokrenu masovni artiljerijski napad na Herson! Stanovnici moraju biti oprezni

Planeta -

Bivši komandant britanske vojske general Ričard Denet izjavio je za britanski Skaj Njuz da je situacija u Herosnu veoma zanimljiva i da je ruska vojska bitku za taj grad izgubila pre nekoliko meseci, a ne samo pre nekoliko dana.

"Pre dosta vremena propao je njihov pokušaj proboja od Marijupolja preko Hersona, do Mikolajeva kako bi zauzeli Odesu i zapretili Moldaviji i time oteli Ukrajincima južnu obalu, rekao je ovaj general i napomenuo da je situacija sada takva da Rusi spremaju odbrambene položaje na istočnoj obali reke Dnjepar i da sa tog područja veoma lako mogu da granatiraju Herson, rekao je prenzionisani general i dodao:

General Ričard Danat
foto: Profimedia

" Brinem se da će se ljudi u Hersonu, koji su sada oduševljeni, početi da se kreću po okolini kao da su se stvari vratile u normalu, a da će onda Rusi pokrenuti masivni aritljerijski napad , tvrdi on.

Na pitanje novinara Skaj Njuza da li je ruski predsednik Vladimir Putin trebao prisustvovati samitu G20 na Baliju, Denet smatra kako on nikada nije ni nameravao ići.

"Možda misli da je hrabar čovek, ali nije planirao ići i suočiti se sa 19 drugih svetskih funkcionera. Poslao je Lavrova da radi njegov posao umesto njega - kazao je.

Govoreći o tome može li se posredovati u dogovoru između Ukrajine i Rusije, Denet je rekao kako se "jako nada" da se vode razgovori u pozadini.

"Nije na nama na zapadu da govorimo Zelenskom da započne pregovore, to mora biti njegov sopstveni proces donošenja odluka , tvrdi general.

Kurir.rs/Večernji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track