Od Gavranovića invalidima poseban status u Banjaluci
Foto: Facebook

Od Gavranovića invalidima poseban status u Banjaluci

Planeta -
Grad Banjaluka je i do sada, za potrebe ove populacije, izdvajao oko 5.000 KM godišnje, a deo tih sredstava usmerili smo na organizaciju Susreta invalida rada RS. Susreti će okupiti 60 učesnika iz cele Republike Srpske“, istakao je predsednik gradskog parlamenta

Predsednik Skupštine Grada Banjaluka, Slobodan Gavranović razgovarao je danas sa predstavnicima Saveza invalida rada Republike Srpske i Grada Banjaluke o pripremi za Desete susreti invalida rada Republike Srpske, koji će biti održani u najvećem srpskom gradu 14. i 15. septembra.

On je rekao da su iz Saveza invalida rada RS i Banjaluke tražili od gradske administracije da pomogne organizaciju ovog skupa. Gavranović je ocenio da je saradnja između Grada Banjaluka i Saveza do sada bila veoma uspešna.

Grad Banjaluka je i do sada, za potrebe ove populacije, izdvajao oko 5.000 KM godišnje, a deo tih sredstava usmerili smo na organizaciju Susreta invalida rada RS. Susreti će okupiti 60 učesnika iz cele Republike Srpske“, istakao je predsednik gradskog parlamenta.

Gavranović je napomenuo da, zbog određenih formalnih razloga, ovo udruženje nije prošlo kriterijume za izbor organizacije od posebnog interesa za Grad. On je najavio korekciju te odluke, jer udruženja invalida rada ili civilnih žrtava rata moraju imati podršku gradskih institucija.

Sekretar Saveza invalida rada RS, Branko Milinković, izjavio je da Savez svake godine organizuje Susrete invalida rada Republike Srpske, a domaćin ovogdišnjih susreta biće Savez invalida rada Grada Banjaluke. On je naglasio da su sve pripreme završene, te pozvao gradonačelnika i predsednika Skupštine Grada da budu gosti Susreta invalida rada RS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track