"KOLJAČ" IZ TERETANE JOŠ NIJE UHVAĆEN: Tri osobe se bore za život nakon sinoćnog ranjavanja u Duizburgu
Foto: AP/Christoph Reichwein

Nemačka

"KOLJAČ" IZ TERETANE JOŠ NIJE UHVAĆEN: Tri osobe se bore za život nakon sinoćnog ranjavanja u Duizburgu

Planeta -

Četiri osobe su juče teško ranjene u napadu nožem u teretani u zapadnoj Nemačkoj, saopštila je policija. Tri osobe su u životnoj opasnosti, a jedna osoba je lakše povređena nakon napada u Duizburgu.

Policija je saopštila da je u napadu korišćeno "ubodno oružje", ali nije dala više detalja. Osumnjičeni još nije uhapšen, a službenici tvrde da traže jednog osumnjičenog. Motiv napada nije odmah bio jasan.

Incident se dogodio u starom gradu Duizburga juče uveče. Policija je saopštila da je prve hitne pozive primila oko 17.40 po lokalnom vremenu. Veliki broj policajaca bio je na mestu napada, preko puta gradske kuće. Sve četiri povređene osobe su nemački državljani, objavila je policija ne navodeći više detalja o njihovom identitetu.

"Prema trenutnim informacijama, jedna osoba je povredila druge ljude nekim predmetom" u teretani, objavili su ranije na Tviteru.

Nekoliko žrtava je prebačeno u bolnicu, dok su istražitelji pretraživali teretanu, prenela je DPA.

Helikopteri su lebdeli iznad teretane, a psiholozi su dovedeni da pomognu šokiranim svedocima. Činilo se da je napadač još uvek na slobodi, javila je nemačka novinska agencija DPA.

"Nije bilo hapšenja", rekla je policija, dodajući da je u toku potraga za napadačem.

Istražitelji su takođe rekli da je prerano govoriti o mogućem motivu napada. Nekoliko sati nakon napada, operater teretane rekao je da duboko žali zbog incidenta.

Nemačka, teretana, teško povređeni
foto: Christoph Reichwein / AFP / Profimedia

„Duboko žalimo zbog incidenta u našem klubu u Duizburgu i nadamo se da će se žrtve brzo oporaviti“, napisao je Džon Rid Fitnes u mejlu za DPA, piše Dejli Mejl.

Predsednik nemačkog parlamenta Berbel Bas, koji je iz Duizburga, izrazio je šok zbog napada.

"Strašno. Moje misli su sa povređenima", napisao je Bas na Tviteru.

Jučerašnji napad dogodio se otprilike mesec dana nakon što je naoružani napadač upao na službu u salu Jehovinih svedoka u gradu Hamburgu na severu Nemačke, ubivši šest ljudi pre nego što je sebi oduzeo život nakon dolaska policije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track