OGLASILA SE ĆERKA GENERALA SUROVIKINA: Otkrila gde joj se otac nalazi!
Foto: SCREENSHOT VESTI.RU

OGLASILA SE ĆERKA GENERALA SUROVIKINA: Otkrila gde joj se otac nalazi!

Planeta -

Ćerka ruskog generala Sergeja Surovikina oglasila se na Telegramu, odnosno kanalu Baza, gde je navela da on nije uhapšen, već da je na svom radnom mestu.

Ćerka Sergeja Surovikina Veronika je u izjavi za Bazu rekla da izveštaji o pritvaranju nisu tačni. Prema njenim rečima, "njemu se ništa nije desilo, niko ga nije hapsio, već je na svom radnom mestu".

Ona je podsetila i da se Surovikin "nikada nije pojavljivao svaki dan u medijima i nije davao izjave". Supruga generala Surovikina odbila je da komentariše glasine o njegovom hapšenju.

Navodi o hapšenju pojavili su se sinoć. Mediji su preneli da je on uhapšen jer je otkriveno da je podržao pobunu šefa Vagnera Jevgenija Prigožina, kao i da je smešten u zatvor Lefortovo.

Međutim, nejasno je da li je pomogao Prigožinu da isplanira svoje poteze, objavio je Njujork tajms, pozivajući se na zvaničnike koje su informisali američki obaveštajci.

Kako navodi list, oni takođe smatraju da bi drugi ruski generali mogli da budu umešani u pokušaj Vagnerista da smeni rukovodstvo Ministarstva odbrane.

Kurir.rs/Republka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track