ON JE GLAVNI OSUMNJIČENI ZA SMRT PRIGOŽINA! Njegova jedinica UBIJA PO SVETU po nalogu Putina?! Trebalo da vodi Vagner u Africi
Foto: Profimedia

BRITANCI TVRDE DA IMAJU INFORMACIJE

ON JE GLAVNI OSUMNJIČENI ZA SMRT PRIGOŽINA! Njegova jedinica UBIJA PO SVETU po nalogu Putina?! Trebalo da vodi Vagner u Africi

Planeta -

Ubistvo, ili nesrećan slučaj?! Dva dana posle rušenja aviona u kom je poginuo šef Vagnera Jevgenij Prigožin prepliću se vesti o pozadini tragedije u Tverskoj oblasti.

Britanske obaveštajne službe navodno imaju glavnog osumnjičenog za avionsku nesreću u Rusiji u kojoj je stradao vođa Vagnera Jevgenij Prigožin. Prema njihovim informacijama, major general Andrej Averjanov stoji iza navodne nesreće!

Andrej Averjanov
foto: Profimedia

Britanski "Skaj Njuz" piše da britanske obaveštajne službe navodno imaju glavnog osumnjičenog za smrt vođe Vagnera Jevgenija Prigožina u avionskoj nesreći koja se dogodila u sredu u Tverskoj oblasti u Rusiji. U avionu "embraer 600" je poginulo deset osoba, uključujući i Dmitrij Utkina, jednog od osnivača te paravojne jedinice, a prema informacijama britanskih obaveštajnih službi, reč je o majoru generalu Andreju Averjanovu.

Kremlj je demantovao navode britanske i ukrajinske tajne službe da stoji iza smrti Prigožina, dok profesor i bezbednosni analitičar Majkl Klark navodi da je Averjanov bio viđen i ranije da zameni Prigožina na čelu "Vagnera" u Africi. Averjanov predvodi jedinicu 29155 GRU (ruske obaveštajne službe) koja izršava operacije u inostranstvu po nalogu Vladimira Putina.

(Kurir.rs, Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track