RUSIJA IZDALA POTERNICU ZA OVIM ČOVEKOM! Ukrajinski general i šef vojnih špijuna tražen zbog 100 napada, uključujući UDAR NA KRIM
Foto: Handout / AFP / Profimedia

kirilo budanov u odsustvu optužen za terorizam

RUSIJA IZDALA POTERNICU ZA OVIM ČOVEKOM! Ukrajinski general i šef vojnih špijuna tražen zbog 100 napada, uključujući UDAR NA KRIM

Planeta -

Rusija je optužila za terorizam ukrajinskog generala Kirila Budanova (37), šefa vojne obaveštajne službe GUR) i stavila ga na listu najtraženijih osoba.

Kijev post navodi da je Budanov optužen u odsustvu za teroristička dela koja se odnose na više odf 100 napada dronom na ruskoj teritoriji i Krimu, ukrajinskoj teritoriji koja je pripojena Rusiji.

Navodi se da sje Andrij Jusov, portparol GUR za ovaj list naveo da je reč o "nekoj vrsti krize identiteta u ruskom Gestepou".

- Ja sam uveren da se Kirilo Budanov uošte ne obazire na ovakve propagandne zablude - ocenio je Jusov.

Ukrajinski general Kirilo Budanov
Ukrajinski general Kirilo Budanovfoto: AP/Ukrainian Presidential Press Office

Kijev post navodi da je Budanov bivši komandos koji se brzo probio do samog vrha ukrajinskih vojnih obaveštajaca i već sa 35 godina postao general.

On lično tvrdi da je bio meta barem deset ruskih pokušaja atentata na njega, od kojih je u jednom, prilikom eksplozije automobila, ozbiljno ranjen.

Navodi se da su zbog napada dronovima pored Budanova za terorizam optuženi i komandanti ukrajinskih vazdušnih snaga, ratne mornarice i 383. brigade bespilotne avijacije.

Istražni komitet Rusije je objavi da je dovoljno dokaza prikupljeno za pokretanje optužnice protiv vojnog vođstva Ukrajine zbog organizacije terorističkih napada.

(Kurir.rs/Kyiv post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track