ŠEF DIPLOMATIJE IRANA SE SASTAO SA HEZBOLAHOM I ZAPRETIO: Naoružane grupe u regionu spremne da odgovore na poteze Izraela (VIDEO)
Foto: ANWAR AMRO / AFP / Profimedia

Hosein Amir-Abdolahijan ZAVRŠIO TURNEJU PO BLISKOM ISTOKU

ŠEF DIPLOMATIJE IRANA SE SASTAO SA HEZBOLAHOM I ZAPRETIO: Naoružane grupe u regionu spremne da odgovore na poteze Izraela (VIDEO)

Planeta -

Hosein Amir-Abdolahijan, iranski ministar spoljnih poslova, rekao je danas da su "naoružane grupe" u regionu "u potpunosti spremne" da odgovore na bilo kakav potez Izraela.

Ministar je to izjavio u Bejrutu na kraju turneje tokom koje je posetio Siriju, Irak i Liban, gde Iran ima veliki uticaj i gde je raspoređeno desetine hiljada boraca koje podržava Iran, javlja agencija AP.

Amir-Abdolahijan je rekao novinarima da se sastao sa vođstvom Hezbolaha i da je "otpor (Hezbolaha) izvanredan i u punoj je pripravnosti da odgovori na kriminalno delovanje cionističkog entiteta".

Hosein Amir-Abdolahijan
Hosein Amir-Abdolahijanfoto: ANWAR AMRO / AFP / Profimedia

On je dodao da će "otpor odlučiti da li će se rat proširiti ili će se otvoriti novi frontovi".

Tokom posete Bejrutu šef iranske diplomatije se sastao sa vođom Hezboalha Hasanom Nasralahom sa kojim je razgovarao o ratu.

- Učinićemo sve da zaustavimo cionističke zločine u Gazi - rekao je Amir-Abdolahijan.

Pre tačno nedelju dana počeo je rat kada je palestinski ekstremistički pokret Hamas iz Pojasa Gaze napao Izrael, koji je posle uzvratio snažnim napadima na tu teritoriju i uveo njenu blokadu.

U sukobima je do sada poginulo više od 4.80 ljudi na obe strane.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track