NOVI SNIMCI UDARA NA BOLNICU U GAZI: Izrael tvrdi da ovo nije prvi put da Palestinci pogode sami sebe i pokazao primere (VIDEO)
Foto: X/IDF

POKAZANI PRETHODNI SLUČAJEVI kada je zakazalo lansiranje

NOVI SNIMCI UDARA NA BOLNICU U GAZI: Izrael tvrdi da ovo nije prvi put da Palestinci pogode sami sebe i pokazao primere (VIDEO)

Planeta -

Izraelske odbrambene snage (IDF), kako je zvanični naziv vojske te zemlje, objavile su nove snimke koji po njima dokazuju da su Palestinci sami odgovorni za eksploziju u bolnci u Gazi u kojoj su sinoć stradale stotine ljudi.

- Ovo je tragični rezultat ispaljivanja raketa iz gusto naseljenih gradskih kvartova - piše u postu koji prati klip objavljen na zvaničnom nalogu IDF na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

Gaza
foto: X/IDF

Na početku video snimka vidi se kako gori bolnica u Gazi i tvrdi se da ju je uništio palestinski Islamski džihad kada je zakazalo lansiranje rakete ove ekstremističke organizacije u pravcu Izraela.

Gaza
foto: X/IDF

Navodi se da je projektil pao u grad Gazu i dodaje da se ovako nešto nije desilo prvi put.

Gaza
foto: X/IDF

IDF tvrdi da pošto palestinski ekstremisti ispaljuju hiljade raketa na Izrael, neke od njih ne stignu tamo, već izazovu masovno razaranje i smrt bezbroj civila u Pojasu Gaze.

Sve je ovo praćeno prikazima navodnih takvih slučajeva u kojima se vidi kako lansirana raketa padne nedaleko od mesta sa kojeg je ispaljena.

IDF je u drugom postu objavio i snimke drona za koje kaže da potvrđuju prethodnu tvrdnju.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:06

HUMANITARNA KATASTROFA NA POMOLU! Analitičar: Gaza ima 360 kvadratnih KM i 2.000.000 stanovnika, posledice granatiraja su JASNE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track