RUSI IZDALI PRIRUČNIK KAKO UNIŠTITI NATO TENKOVE: Abrams otporan u borbi, ali se može eliminisati kao bilo koji drugi! (VIDEO)
Foto: Foto: Youtube/MiliSource/Animation Town

RUSI IZDALI PRIRUČNIK KAKO UNIŠTITI NATO TENKOVE: Abrams otporan u borbi, ali se može eliminisati kao bilo koji drugi! (VIDEO)

Planeta -

Ukrajina je dobila 31 tenk Abrams, tačno onoliko koliko je i obećala američka administracija, izjavio je predstavnik vojske SAD u Evropi i Africi pukovnik Martin O’Donel.

Prema njegovim rečima, svi Ukrajinci koji su trenirali na tenkovima sa američkim trupama u Nemačkoj takođe su se vratili u Ukrajinu zajedno sa municijom i rezervnim delovima za tenkove.

Održali smo svoj deo dogovora. Od sada ukrajinske vlasti moraju da odrede kada i gde će iskoristiti ovaj potencijal, naglasio je Martin O’Donel.

Podsetimo, SAD su se dugo kolebale pre nego što su odlučile da pošalju svoja borbena vozila u Ukrajinu. Iskustvo ruskih trupa koje uništavaju nemačke tenkove Leopard u zoni specijalne vojne operacije nateralo nas je da se zapitamo koliko će proći od raspoređivanja Abramsa na frontu do slika prvog uništenog.

Abrams, Abrams M1A1, tenk Ambrams, tenk
foto: Matthias Merz / AFP / Profimedia

Napominjemo da vojni stručnjaci ne vide ozbiljne perspektive za tenkove Abrams u Ukrajini. Ova borbena vozila su izuzetno ranjiva na napade ruskih protivtenkovskih sistema ali i lutajuće municije Lancet. Dakle činjenica je da njih 31 neće ništa promeniti na frontu.

Podsetimo, London je ranije odbio dalje isporuke svojih tenkova Čelendžer 2 nakon što su isplivali snimci ovih borbenih vozila kako gore na frontu.

KAKO ‘UNIŠTITI’ ABRAMS?

U zanimljivom ruskom videu koji se pojavio na mreži detaljno se opisuje kako se onesposobljavaju abrams tenkovi, koje su Sjedinjene Države obećale Ukrajini.

Video je objavljen mesec dana pošto su SAD prvi put najavili da će to naoružati Kijev sa 31 jedinice M1A2 Abrams.

U videu se nabrajaju sposobnosti tenka, naglašavajući da je Abrams jedan od najmoćnijih NATO tenkova, bez obzira koja verzija je u pitanju. “Moćan oklop, aktivni sistem zaštite i drugi dodaci tenka ga čine veoma otpornim u borbi.

Uskoro, međutim, ton se menja, a u videu se tvrdi da “Abrams nije nepobediva mašina” i može se onesposobiti kao “bilo koji drugi tenk”.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track