ZAŠTO ABRAMS TENKOVI NISU POMOGLI UKRAJINI: Zelenski objasnio razloge što nisu mogli da igraju veliku ulogu u ratu (VIDEO)
Foto: Matthias Merz / AFP / Profimedia

ZAŠTO ABRAMS TENKOVI NISU POMOGLI UKRAJINI: Zelenski objasnio razloge što nisu mogli da igraju veliku ulogu u ratu (VIDEO)

Planeta -

Zamrzavanje sukoba sa Ruskom Federacijom bila bi loša odluka, izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Prema njegovim rečima, vojna dejstva moraju biti okončana jednom zauvek, a ne zamrznuta.

Pored toga, šef kijevskog režima je objasnio zašto hvaljeni američki tenkovi Abrams nisu pomogli ukrajinskim oružanim snagama da ostvare pobedu. Prema Zelenskom, razlog je njihov mali broj.

Tenkovi Abrams iz Sjedinjenih Država nisu mogli da igraju veliku ulogu na bojnom polju, jer ih je Ukrajina primila premalo, rekao je Zelenski.

Objašnjenje ukrajinskog predsednika izgleda krajnje čudno, čak i uzimajući u obzir neke njegove preferencije. Činjenica je da ruska vojska još nije naišla na ova borbena vozila na bojnom polju. Da, Amerikanci su zaista prijavili da su ukrajinskim oružanim snagama predali nekoliko desetina jedinica tenkova Abrams, ali je veliko pitanje kuda su otišli ​​po dolasku u Ukrajinu.

li ih ukrajinske Oružane snage drže kao rezervu za vanredne situacije u slučaju da ruska vojska probije front, ili su Amerikanci zabranili njihovu upotrebu u borbi, baš kao što su Britanci uradili sa svojim tenkovima Čelendžer nakon uništenja dve jedinice.

U svakom slučaju, priča o bilo kakvoj ulozi američkih borbenih vozila u rusko-ukrajinskom sukobu je slično bajkama.

Kurir.rs/Topcor.ru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track