OPET SE ZAKUVAVA: Hamas poziva na eskalaciju sukoba s Izraelom dan pre početka primirja
Foto: Shutterstock

OPET SE ZAKUVAVA: Hamas poziva na eskalaciju sukoba s Izraelom dan pre početka primirja

Planeta -

Portparol Hamasovog oružanog krila pozvao je na eskalaciju sukoba sa izraelskom okupacijom na svim frontovima otpora.

"Pozivamo na eskalaciju sukoba sa okupacije širom Zapadne obale i svih frontova otpora," rekao je Abu Ubaida, portparol brigade Al Kasam, u video snimku koji je emitovala televizija Al Džazira.

S druge strane, Hamasovo vojno krilo potvrdilo je danas da će prekid vatre stupiti na snagu sutra ujutro i da će trajati četiri dana.

"Za četiri dana biće oslobođeno 50 talaca“, rekli su iz Brigade Al-Кasam, vojnog krila Hamasa, potvrđujući i informaciju iz Izraela da će tri palestinska osuđenika za terorizam biti oslobođena u zamenu za izraelske taoce

Istovremeno, izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da je teroristička organizacija Hezbolah lansirala 35 raketa na sever Izraela preko libanske granice.

I proiranski Hezbolah pojačao je svoje napade na Izrael sa juga Libana gde je u izraelskom bombardovanju izgubio sedam svojih boraca uključujući članove svoje elitne jedinice.

Kurir.rs/Tajms of Izrael

Bonus video:

01:46

PAUZU ĆE OBE STANE ISKORISTITI DA DOVUKU VOJSKU Stručnjaci bez dileme: Hamas nema oružje, ali ima JEDNU ZNAČAJNU PREDNOST!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track