OVO JE POZNATI MENADŽER KOJI JE EPSTAJNU DOVODIO MALOLETNE MANEKENKE: Zajedno orgijali, umrli na isti način (FOTO)
Foto: Profimedia

OVO JE POZNATI MENADŽER KOJI JE EPSTAJNU DOVODIO MALOLETNE MANEKENKE: Zajedno orgijali, umrli na isti način (FOTO)

Planeta -

U dokumentima u "slučaju Epstajn" - slučaju seksualne trgovine i prostitucije sa maloletnicima - navedene su optužbe žrtava na račun nekih od najpoznatijih svetskih ličnosti u ovom veku.

Među njima je i ime Žana-Luka Brunela, nekadašnjeg menadžera modne agencije i saučesnika milijardera pedofila Džefrija Epstajna.

Brunel je doživeo istu sudbinu kao i Epstajn, kada je pronađen je mrtav u francuskom zatvoru u februaru 2022 pre nego što mu je počelo suđenje o silovanju.

Kako su tada naveli francuski mediji, 74-godišnjak je pronađen obešen u svojoj zatvorskoj ćeliji. Pronađen je oko 1 sat posle ponoći tokom noćne patrole, a lekari hitne pomoći nisu uspeli da ga ožive, rekao je tad zatvorski izvor.

Epstajn (u sredini) i Brunel (desno)
Epstajn (u sredini) i Brunel (desno)foto: Profimedia

Žan-Luk Brunel, agent manekenki koji je bio povezan sa pokojnim američkim finansijerom Epstajnom, osuđivanim za pedofiliju i podvođenje maloletnica, osuđen je u Francuskoj za seksualno uznemiravanje i silovanje maloletnica starijih od 15 godina.

Brunel je uhapšen 2020. godine na aerodromu "Šarl de Gol" dok se pripremao za let za Senegal.

On je zvanično stavljen pod istragu zbog navoda o navodnom silovanju maloletnice i seksualnom uznemiravanju ubrzo nakon hapšenja, a pod drugom istragom zbog silovanja maloletnice u junu 2021 godine. Istražitelji su takođe ispitivali Brunela zbog sumnje u trgovinu ljudima maloletnih devojčica radi seksualne eksploatacije. On je bio u pritvoru u zatvoru La Sante u Parizu.

Nekoliko vrhunskih modela javilo se da ga optuži za seksualni napad i silovanje, a francuska policija je navodno intervjuisala stotine potencijalnih svedoka. Brunel je negirao bilo kakvu nepravdu ili bilo kakvu umešanost u nezakonite aktivnosti. Nestao je iz javnog života ubrzo nakon Epstajnove smrti u avgustu 2019. Epstajn se takođe obesio u zatvorskoj ćeliji dok je čekao suđenje.

Devedesetih godina prošlog veka, Brunel, rođen u Parizu, bio je model za pronalaženje talenata i šef prestižne agencije Karin Models. Nakon što mu je zabranjen rad u agenciji u Evropi 1999. nakon tajnog izveštaja BBC-a o zlostavljanju u modnoj industriji, preselio se u SAD i osnovao MC2 Model Management uz finansiranje Epstajna. On je zaslužan za otkrivanje brojnih supermodela, uključujući Kristi Tarlington i Milu Jovović.

Upoznao je Gislejn Maksvel, Epstajnovu partnerku, 1980-ih i ona ga je upoznala sa milijarderom.

Džefri Epstajn, Litl Sent Džejms
foto: Profimedia

"Njegova nevolja je bila nevolja čoveka od 75 godina koji je uhvaćen u medijsko-pravni sistem koji bi trebalo da ispitujemo. Žan-Luk Brunel nikada nije prestao da tvrdi da je nevin i uložio je mnogo napora da to dokaže. Njegova odluka (da okonča svoj život) nije bila vođena krivicom, već dubokim osećajem nepravde", naveo je u saopštenju njegov pravni tim.

Godine 2015. Virdžinija Roberts Đufre, koja se nagodila sa princom Endruom – još jednog prijatelja Epstajna – nakon što je pokrenula građanski postupak protiv kraljevske porodice, optužila je Brunela da snabdeva devojčice Epstajnu. Rekla je da joj se američki finansijer hvalio da je spavao sa više od 1.000 „Brunelovih devojaka“.

Gilejn Maksvel, Džefri Epstajn
foto: Profimedia / Splash

Đufre, koju je Epstajn zlostavljao, tvrdila je da je imala odnose sa princom Endruom u tri navrata, od kojih je prvi bio kada je imala 17 godina. Princ je negirao njene tvrdnje.

Ko je od svetskih moćnika na spisku?

Podsetimo, brojni sudski dokumenti koji identifikuju osobe povezane sa ozloglašenim seksualnim prestupnikom Džefrijem Epstajnom objavljene su u sredu.

To što se nečije ime pojavljuje u pomenutim sudskim spisima ne znači da su te osobe optužene za bilo kakva krivična dela. Od više od 100 imenovanih ljudi, neki su optuženi za nedela, dok drugi u sudskim spisima iznose optužbe ili su potencijalni svedoci. Pravni podnesci opisuju dobro povezan društveni krug u Epstajnovoj orbiti.

Među njima su i princ Endrju , vojvoda od Jorka, bivši predsednici Sjedinjenih Američkih Država Bil Klinton i Donald Tramp, pokojni "kralj popa" Majkl Džekson i američki mađioničar i iluzionista Dejvid Koperfild samo su neki od ljudi koji se pominju u dokumentima milijardera Džefrija Epstajna koji su objavljeni po nalogu savezne sudije Lorete Preske.

Svi su negirali da su radili sa Epstajnom ili da su imali bilo kakvu umešanost sa maloletnim devojčicama, i niko nije optužen. Međutim, sva trojica se nalaze pod lupom nakon što su stari dnevnici iz zloglasnog mlaznjaka "boing 717", nazvanim “Lolita ekspres” ponovo isplivali na površinu.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

00:30

ADVOKAT EMILIJA PETROVIĆ: Pedofilija i incest su dva odvojena krivična dela

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track