ZAHAROVA ZADALA UDARAC AMERICI! Pogodila PRAVO u centar: "Zanemaruju međunarodno pravo zbog OVOG cilja"
Foto: Profimedia / Russian Foreign Ministry

U METU

ZAHAROVA ZADALA UDARAC AMERICI! Pogodila PRAVO u centar: "Zanemaruju međunarodno pravo zbog OVOG cilja"

Planeta -

Napadi SAD na Jemen još su jedan primer izvrtanja rezolucija Saveta bezbednosti UN i potpuno nepoštovanje međunarodnog prava, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Vazdušni napadi SAD na Jemen još su jedan primer toga kako Anglosaksonci izvrću rezolucije SB UN i potpuno zanemaruju međunarodno pravo radi eskalacije situacije u regionu zbog ostvarivanja svojih destruktivnih ciljeva", napisala je Zaharova na Telegramu.

Američka vojska i njeni saveznici izveli su udare na više od 60 ciljeva na 16 lokacija koje koriste Huti u Jemenu. Ovo je prvi udar na Hute od kako je ta grupa počela da ispaljuje bespilotne letelice i rakete na teretne brodove u Crvenom moru. Huti poručuju da će SAD i Velika Britanija platiti visoku cenu "za očiglednu agresiju".

Među gađanim ciljevima su komanda i kontrolni centri, skladišta municije, lanserski sistemi, proizvodni pogoni i protivvazdušni radarski sistemi, navedeno je u saopštenju američkog vazduhoplovstva. U udarima je korišćeno više od 100 precizno navođenih projektila. Rusija je danas zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti.

(Kurir.rs/Sputnjik/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:49

ZAHAROVA: TROVALI STE JUGOSLAVIJU OSIROMAŠENIM URANIJUMOM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track