POZNATI AMERIČKI REPER KIDNAPOVAO TRUDNICU Godinama je zatočenu u GARAŽI, poznato KAKO je preživljavala
Foto: Foto: Printscreen YouTube

užas

POZNATI AMERIČKI REPER KIDNAPOVAO TRUDNICU Godinama je zatočenu u GARAŽI, poznato KAKO je preživljavala

Planeta -

Reper iz Hjustona optužen je za otmicu trudnice koju je držao zatočenu u garaži više od četiri godine, saopštila je policija. Li Karter (52), sa umetničkim imenom Viper, uhapšen je prošle nedelje i optužen za otmicu.

Policija je prošlog aprila došla u Karterov dom nakon što je žena poslala poruku hitnoj pomoći i rekla da je Karter drži zatočenom protiv njene volje. Kada su stigli do kuće i otvorili vrata garaže, pronašli su improvizirani WC koji nije imao sistem ispiranja i madrac prekriven svežom bljuvotinom.

Imala je samo 30-tak kilograma

U garaži su pronašli neuhranjenu ženu koja je imala oko 30 kilograma, pelene i čips. Žena je na sebi imala prljavu odeću i rekla je policiji da se nije tuširala dva meseca i da je preživljavala na čipsu i drugim grickalicama.

Kazala je da je uspela da kontaktira hitnu pomoć putem aplikacije za slanje poruka na Karterovom laptopu. Prema navodima otete žene, Karter je uočio trudnicu pre četiri ili pet godina dok je prosila na ulicama Hjustona. Reper joj je ponudio pomoć, ali kad je došla u njegovu kuću, on ju je zaključao u garažu.

Advokat: Bili su vezi

Kazala je da ju je Karter godinama silovao i terao da s njim konzumira ilegalne droge. Ali Karterov advokat, Džordž Pauel, tvrdi da je par bio u sporazumnoj vezi i da zajedno imaju trogodišnje dete. Rekao je da će se Karter izjasniti nevinim na sledećem ročištu u februaru.

"Karter i drugi svedoci koji su godinama poznavali par predočiće dovoljno dokaza o njegovoj nevinosti i o tome da su bili u vezi", rekao je Pauel. Optuženi reper je izdao pregršt albuma i poznato je ime u "klaud repu". Njegova najpopularnija pjesma, "You'll Cowards Don't Even Smoke Crack", ima 1.6 miliona strimova na Spotifaju.

Karter, koji je u ponedeljak pušten uz kauciju od 100.000 dolara izrazio je svoju nevinost na društvenim mrežama. "Ja sam nevin!!! Izašao sam iz zatvora!!! Nisam učinio ništa od optužbi i biću oslobođen", objavio je.

"Uzeli bismo njene podatke i prevezli je u bolnicu, ali onda se ona vratila Karteru"

Džodi Silva, potparolka policije u Hjustonu, rekla je za CNN da je policiji trebalo gotovo devet meseci da uhapsi Kartera jer nije bio kod kuće kada ih je žena kontaktirala u aprilu. Istražitelji su tada izdali nalog za njegovo hapšenje, ali je trebalo neko vreme da mu se uđe u trag, rekla je Silva.

Pre prošlog aprila, žena je nekoliko puta poslala poruku hitnoj pomoći te je završila u bolnici, ali nikada nije prijavila da je oteta ili zlostavljana, dodala je Silva. Nakon otpusta iz bolnice puštena je pod Karterovu pomoć.

"Uzeli bismo njene podatke i prevezli je u bolnicu, ali onda se ona vratila Karteru", navodi potparolka. Oteta žena tvrdi da je u više navrata molila Kartera da je pusti na slobodu i da je većinu vremena provodila u garaži. Budući da nije imala tuš, Karter joj je ponekad dozvolio da uđe u kuću. Policiji je kazala da je u takvim situacijama pokušala da pobegne, ali ju je Karter uhvatio i ponovno zaključao u garažu.

(Kurir.rs/Index/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track