ENGLEZI PONOVO U STRAHU OD ALBANSKIH BANDI IZ PAKLA: Kriju se u parkovima, FIZIČKI NAPADAJU, a EVO ŠTA KRADU (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter, Shutterstock

roba završava u rusiji

ENGLEZI PONOVO U STRAHU OD ALBANSKIH BANDI IZ PAKLA: Kriju se u parkovima, FIZIČKI NAPADAJU, a EVO ŠTA KRADU (VIDEO)

Planeta -

Albanske bande vrebaju bicikliste u Velikoj Britaniji, a potom šalju ukradene bicikle u Rusiju, gde je zbog sankcija teško doći do vrhunskih bicikala, saopštila je policija.

Rečeno je da Albanci vrebaju u bogatim delovima Londona, kao što je Ridžents park, a poslednjih meseci se dogodio niz krađa i to u intervalu između 5 i 7 sati ujutru, pre nego što je automobilima dozvoljen ulazak u park.

Jedan biciklista koji je vozio Pinarelo bicikl od 15.000 funti bio je ovde na meti pljačkaša koji su na motoru vikali: 'Ovo je na listi.'

Tajms navodi da je policija rekla žrtvama da napade izvodi albanska banda koja šalje bicikle u Rusiju usred sankcija uvedenih toj zemlji.

Smatra se da se brojne britanske biciklističke organizacije, uključujući proizvođača bicikala Brompton, spremaju da pišu komesaru Met policije ser Marku Rouliju u pokušaju da više policajaca patrolira tim područjem.

Grupa biciklista iz Ridžents parka saopštila je da je više od 30 klubova, koje čini više od 5.000 članova, pribeglo vožnji u velikim grupama radi sopstvene bezbednosti.

Skot, koji je bio meta dok je vozio svoju Pinarelo Dogmu od 15.000 funti u decembru, rekao je za Tajms: "Vozio sam se oko 5 ujutru kada su dva momka prišla do mene u automobilu i jedan je rekao drugom: "To je na listi.

"Rekli su mi da 'siđem sa je*enog bicikla' i pokušali da me na silu oteraju sa puta. Nekako sam stigao do automobila. Ubacio sam svoj bicikl i ušao u auto, a momci su nastavili da se voze oko mene vičući, 'Izađi iz je*enog auta. Bilo je prilično zastrašujuće. Nastavili su da čekaju ispred auta vičući na nas, a onda je naišlo obezbeđenje i oni su pobegli."

Podsećanja radi, Velika Britanija se još prošle godine susrela sa problemom ilegalnih albanski migranata.

Riši Sunak je tada rekao da ce početkom ove godine vlada doneti zakon koji će zabraniti migrantima koji prelaze Lamanš da ostanu u Britaniji, preneo je Rojters.

"Ukoliko ilegalno uđete u Veliku Britaniju, ne bi trebalo da ostanete ovde", rekao je tada Sunak u parlamentu.

(Kurir.rs/Daily mail/Preneo: A.N.)

Bonus video:

04:04

ENGLEZI SU NAJGORI OD SVIH NEMACA! Komšinica Jasmina u emisiji Pusti brigu kao vojno- politički komentator SMEHOTRESNO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track