"ISTA SUDBINA ČEKA I NJU!": Jezive pretnje stižu udovici Navaljnog, a kruže priče kako nikada nije ni VOLELA MUŽA
Foto: YouTube/ Алексей Навальный

"ISTA SUDBINA ČEKA I NJU!": Jezive pretnje stižu udovici Navaljnog, a kruže priče kako nikada nije ni VOLELA MUŽA

Planeta -

Ime Alekseja Navaljnog je godinama pre njegove smrti bila tabu tema u ruskim državnim medijima. Nije više.

Po ugledu na ruskog predsednika Vladimira Putina, TV voditelji određenih televizijskih kanala nazvali su lidera opozicije „onaj čovek“, „taj građanin“ ili „berlinski pacijent“, podrugljivo pozivajući se na periode oporavka Navaljnog u Nemačkoj nakon agenata FSB-a. otrovao ga nervnim agensom.agent novičok..

Nakon što je Navaljni umro u zatvoru severno od Arktičkog kruga u koji je nedavno prebačen, istaknuti propagandisti su s lakoćom počeli da izgovaraju njegovo ime.

Nakon što je njegova udovica Julija Navaljnaja pre nekoliko dana u video poruci rekla da će „nastaviti posao” svog pokojnog supruga, postala je meta Putinovih propagandista.

"I otići će u zatvor"

Voditelj državne televizije, koga je Kremlj svojevremeno odlikovao, upozorio je da će udovica Navaljnog trpeti isti ekstremni progon kao njen pokojni suprug.

„Ista sudbina čeka i nju! Ako dođe u Rusiju, otići će u zatvor“, uzviknuo je Solovjov, nastavljajući da odgovornost za smrt Navaljnog prebacuje na Zapad.

„Zapad je jedini koji profitira od njegove smrti! Ovde on nikome nije bio zanimljiv, nepoželjan i zaboravljen - potpuno nestao. Morali su da ožive interesovanje, uzdrmaju stvari i naruše fantastičan efekat intervjua lidera naše zemlje Takeru Karlsonu. Bilo je to otvaranje Minhenske konferencije, njegova žena je bila tamo. . . i evo poklona za njih!", ustvrdio je Solovjov, koji nije na odgovarajući način raspravljao o tome kako bi Zapad ubio zatvorenika u udaljenom ruskom zatvoru.

"Već je dovoljno rekla da završi u zatvoru"

Solovjov je podsetio na rusku tradiciju da se ne govori loše o mrtvima, ali je potom odmah oklevetao Navaljnog, nazvavši ga „nacistom” i tvorcem „totalitarnog kulta” koji šalje donacije ukrajinskim oružanim snagama.

Tvrdio je da će Navaljnijevi sledbenici „poslati njegovu udovicu nazad u Rusiju da bi bila zatvorena”. Pretpostavio je: „Ona je već rekla i učinila dovoljno da završi u zatvoru.

„Kao što pokazuje sopstveno iskustvo Navaljnog, nikakav pritisak ne bi ništa promenio“, nastavio je on.

"Nikada nije volela svog muža"

"Činjenica da se Julija Navalnaja odmah, za nekoliko sekundi, pojavila se na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji i počela da govori, sa prelepim manikirom“, rekao je on.

Direktorka Rašn Tudeja, Margarita Simonjan, učinila je isto: optužila je udovicu Navaljnog da se smeje i uživa u centru pažnje, neosnovano tvrdeći da nikada nije zaista volela svog muža.

Simonjan je u istom dahu pohvalila Putina, koji „vredno radi kao rob na galiji” i pozvao sve da mu se zahvale, neposredno pred „predsedničke izbore” sledećeg meseca, na kojima nema pravog protivnika.

(Kurir.rs/Index.hr/ Preneo:T.A.)

Bonus video:

03:53

NAVALJNI MOGAO DA BUDE SPASEN OD TAJNE TEHNIKE KGB! Kardiohirg: Niko ne završava letalan u roku od 5 minuta, NISU PRIMENJENE MERE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track