JEZIVO! SNIMAK POŽARA KOJI GUTA ZGRADU: Buktinja UBILA PETNAESTORO, najmanje 44 povređeno! Drama u Kini (VIDEO)
Foto: Printscreen/X

JEZIVO! SNIMAK POŽARA KOJI GUTA ZGRADU: Buktinja UBILA PETNAESTORO, najmanje 44 povređeno! Drama u Kini (VIDEO)

Planeta -

U kineskom gradu Nandžingu, požar koji je izbio u višespratnici prouzrokovao je smrt 15 osoba, dok je najmanje 44 ljudi povređeno.

Istraga je u toku, a pretpostavlja se da su požar izazvali električni bicikli koji su se zapalili.

Požar je buknuo u prostoriji za čuvanje električnih bicikala u prizemlju zgrade u ranim jutarnjim časovima, tačnije u 4.39 po lokalnom vremenu. Stanari su bili probuđeni zvucima eksplozije, nakon čega su se brzo raširile vatrene stihije i počele da se šire prema višim spratovima. Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama može se videti kako su stanari najviših spratova, suočeni sa opasnošću, dozivali u pomoć sa prozora.

Povređeni i smeštaj stanara

Najmanje 44 osobe su povređene u požaru, dok je više od 500 stanara zgrade smešteno u obližnje hotele dok se situacija ne stabilizuje. Hitne službe su bile angažovane na terenu kako bi pružile pomoć povređenima i evakuisale stanare iz zgrade.

Ova tragedija je duboko potresla lokalnu zajednicu, a nadležne službe su angažovane na pružanju pomoći povređenima i istrazi uzroka požara.

Podsetimo, u Valensiji, španskom gradu koji je nedavno bio poprište stravičnog požara u stambenoj zgradi, broj poginulih porastao je na 10.

Među žrtvama su članovi iste porodice - otac, majka, trogodišnja devojčica i novorođenče. Ova tragedija je zavila grad u crno, a gradonačelnica Marija Hoze Katala proglasila je trodnevnu žalost, prenosi Efe.

Kurir.rs/RTS

Bonus video:

00:45

SNIMCI UŽASA U ČILEU: VATRENA STIHIJA NOSI SVE PRED SOBOM, vatrogasci od petka NA NOGAMA gase požar! Najmanje 112 MRTVIH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track