PILOT BOINGA TREBALO DA POLETI, A ONDA SU MU POGLEDALI U TORBU I ŠOKIRALI SE Odmah je uhapšen
Foto: Charly TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

PILOT BOINGA TREBALO DA POLETI, A ONDA SU MU POGLEDALI U TORBU I ŠOKIRALI SE Odmah je uhapšen

Planeta -

Pilot kompanije Delta Airlines uhvaćen je s pozamašnom količinom alkohola u krvi i dve boce alkoholnog pića, pre nego što je trebalo da poleti Boingom 767 iz Edinburga za Njujork.

Lorens Rasel zadržan je u pritvoru nakon što je priznao da je došao na posao na aerodromu dok je bio pod uticajem alkohola. Tokom bezbednosnog pregleda u jutarnjim satima u junu prošle godine, otkriveno je da 63-godišnjak ima dvi boce alkohola u torbi, od kojih je jedna bila otvorena i napola prazna.

- Budući da je gospodin Rasel nosio pilotsku uniformu, kontaktirana je policija. Potvrdio im je da je kapetan aviona- rekao je tužilac Metju Milar.

Nakon što je obavio alkotest, Rasel je uhapšen i odveden u policijsku stanicu gde je dao uzorak krvi. Na sudu je otkriveno da mu je nivo alkohola u krvi bio “ne manja od 49 mg alkohola u 100 ml krvi”, dok je zakonska granica 20 miligrama.

- Prestravljen sam - navodno je rekao policajcima kad su mu izrekli optužnicu.

Njegova advokatica dostavila je sudu dokumente koji pokazuju da se leči od alkoholizma pa je rekla da je svestan ozbiljnosti prekršaja.

Nakon njegovog hapšenja, let iz Edinburga bio je otkazan, a Delta Airlines je potvrdio da su putnicima pružili pomoć oko nastavka putovanja.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track