OSMOČLANA PORODICA ZAROBLJENA U BUĐAVOM STANU! Vlaga se zavukla u nameštaj i u zidove: "Osećamo se kao da živimo u ŠUPI"
Foto: Profimedia

jezivi uslovi

OSMOČLANA PORODICA ZAROBLJENA U BUĐAVOM STANU! Vlaga se zavukla u nameštaj i u zidove: "Osećamo se kao da živimo u ŠUPI"

Planeta -

Osmočlana porodica iz Velike Britanije tvrdi da se ne oseća bezbedno u kući zbog vlage i buđi.

Metju Bruks i njegova partnerka Pejdž Delogri, koji žive u socijalnom smeštaju u Ročdejlu sa svoje šestoro dece mlađe od 10 godina, uporedili su njihov skučeni dom sa šupom.

Plaše se da to šteti njihovom zdravlju, a njihova najmlađa ćerka je po osmi put hospitalizovana zbog respiratornih problema za koje se smatra da su povezani sa njihovim životnim uslovima.

Par se požalio svom stanodavcu, kome pripada ova stambena zajednica, a koji je bio u središtu skandala nakon što je prethodno jedan dvogodišnjak preminuo zbog hronične izloženosti buđi u iznajmljenom stanu.

Bruks je rekao da je prvi put postao svestan problema sa vlagom i buđi kada se uselio sa porodicom pre dve godine.

On se konstantno žalio na uslove, a onda je zapretio tužbom.

Stvari su dostigle vrhunac krajem januara kada su primetili još vlage i buđi koja se pojavila na zidovima.

Pre toga, vlaga se pojavila u jednoj od njihovih spavaćih soba i njihovoj kuhinji, ostavljajući neke zidove i podne daske nakvašenim, a kasnije je malter počeo da otpada.

Prvobitno mu je ponuđena odšteta od 280 funti, sa 150 funti novca za pokrivanje oštećenog nameštaja, ali je on odbio da prihvati.

Potom su izvedeni radovi nakon kojih se njegova porodica uselila na dve nedelje, ali veruje da su radovi 'kozmetički' i da su u nekim slučajevima bukvalno zamaskirali problem.

"Sva buđ je oprana sa zidova i postavljeni su novi ventilacioni otvori kako bi pomogli u filtraciji vazduha", rekao je on.

Bruks je otkrio da se on i njegova porodica više ne osećaju bezbedno u svom domu: "Vazduh je težak u kući (zbog visoke vlažnosti izazvane vlagom). Osećali smo da ne možemo da udišemo vazduh oko nas. Ne osećam se sigurno u sopstvenom domu. Kuća je na leđima, kao šupa."

Iako priznaje da je kuća sada pogodnija za stanovanje, plaši se da će se vlaga i buđ vremenom samo pogoršati. Ovaj par kaže da očajnički želi veći dom, ali lista čekanja je duga.

(Kurir.rs/Daily mail/ Foto: Ilustracija/Preneo: A.N.)

Bonus video:

02:36

MAJKA SLABOVIDA, OTAC PLUĆNI BOLSENIK SA DVE ĆERKE ŽIVE NA GOLOJ ZEMLJI! U trošnoj kućici fali SVEGA sem PESME (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track