Medojević: Izetbegović dobio milione da Bošnjaci stanu uz Mila

Politička šizofrenija

Medojević: Izetbegović dobio milione da Bošnjaci stanu uz Mila

Planeta -
Izvini Sveti Petre, Njegoše, kralju Nikola, ali posao je posao, kaže lider Pokreta za promene

PODGORICA - Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević optužio je danas predsedavajućeg Predsedništa BiH Bakira Izetbegovića da je dobio milione za preporuku Bošnjačkoj stranci (BS) u Crnoj Gori da uđe u postizborni savez sa koalicijom koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića.Izetbegović, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Crnoj Gori, rekao je da BS treba da nastavi saradnju sa vladajućom koalicijom, koju predvodi DPS.Medojević, koji je i član Predsedništva Demokratskog fronta, kazao je da se Izetbegović tim činom uključio u akciju balkanske konfederacije organizovanog kriminala na spasavanju aktuelnog crnogorskog režima.

"Izetbegović je u istom danu odbio da se susretne sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, zbog nekih neprimerenih izjava o BiH, ali je pristao da u Crnoj Gori pomaže punjačima goriva za tenkove Karadžićeve armade na putu za Srebrnicu da sastave vladu sa BS-om", naveo je on.

Medojević je na svom Fejsbuk profilu napisao da se takva politička šizofrenija može objasni samo ciframa od nekoliko nula - minimalno pet, odnosno da će Izetbegović biti bogatiji za koji milion zbog preporuke BS da uđe u koaliciju sa DPS.

"Prljavi milioni od kriminala i droge formiraće Vladu Crne Gore. Izvini Sveti Petre, Njegoše, kralju Nikola, ali posao je posao", naveo je on.

Na izborima u Crnoj Gori 14. oktobra koalicija koju predvodi DPS dobila je najviše glasova, ali nedovoljno za ponovno osvajanje apsolutne vlasti,zbog čega je ključ za formiranje buduće vlade u rukama stranakamanjinskih naroda.

Koalicija Evropska Crna Gora osvojila je 39 poslaničkih mandata, a za formiranje vlade potrebno je 41, zbog čega je podršku tražila kod BS koja ima tri mandata, odnosno Hrvatske građanske inicijative i dve albanske nacionalne partije sa po jednim mandatom.

To je prvi put nakon izbora 2001. godine da koalicija, koju predvodi DPS, nije osvojila apsolutnu vlast u Crnoj Gori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track