Libanska armija upozorila sirijsku vojsku!

Napeto u celom regionu

Libanska armija upozorila sirijsku vojsku!

Planeta -
Libanski zvaničnici tvrde da je helikopter sirijskih snaga ispalio tri rakete na severni pogranični libanski grad Arsal

BEJRUT - Libanska armija saopštila je danas da će odmah odgovoriti u slučaju novih prekograničnih napada sirijske vojske. To je saopšteno nakon što je helikopter sirijskih snaga ispalio tri rakete na severni pogranični libanski grad Arsal, saopštili su libanski bezbednosni zvaničnici.

"Vojne jedinice raspoređene u oblasti Arsal preduzele su neophodne odbrambene mere da odmah odgovore na bilo koje slično kršenje", navodi se u saopštenju libanske armije, u retkom upozorenju režimu Bašara Asada, prenela je agencija AFP.

Jedna od ispaljenih raketa pogodila je centar grada i to je prvi napad iz Sirije na urbano područje u Libanu. Podataka o eventualnim žrtvama, zasad, nema.

Znatan broj sirijskih pobunjenika i civila pobeglo je u Arsal iz sirijskog grada Kusaira tokom ofanzive sirijske vojske. Sirijska vojska je prošle sedmice zauzela taj strateški važan grad na granici sa Libanom, uz podršku libanske grupe Hezbolah. Procenjuje se da je u sukobima u Siriji do sada život izgubilo najmanje 94.000 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja