Bakarević: Uništavanje javnih RTV servisa u Bosni

Apel javnosti i nadležnim organima

Bakarević: Uništavanje javnih RTV servisa u Bosni

Planeta -
Generalni direktori tri javna servisa u BiH, upozoravaju da skandalozni predlog Veća RAK, o smanjivanju marketinškog vremena, predstavlja korak ka uništavanju javnih RTV servisa u BiH

BIH - Generalni direktori tri javna servisa u Bosni i Hercegovini, upozoravaju javnost i nadležne organe da skandalozni predlog Veća Regulatorne agencije za komunikacije ove godine, o smanjivanju marketinškog vremena na 4 minuta po satu, predstavlja korak ka uništavanju javnih RTV servisa u Bosni i Hercegovini.

U saopštenju koje su potpisali Muhamed Bakarević, Dragan Davidović, Džemal Šabić, gen. direktor BHRT gen. direktor RTRS gen. direktor RTV FBIH, stoji da ako bi došlo do primene ove odluke, tri javna servisa izgubila bi 8 do 10 miliona KM prihoda na godišnjem nivou što bi dramatično ugrozilo funkciju javnih servisa.

Veće Regulatorne agencije za komunikacije na vanrednoj sednici 5. jula usvojilo je Nacrt odluke o daljem smanjivanju marketinškog vremena za javne emitere za dva minuta. U vezi sa tim tri javna servisa najavljuju energičnu pravnu bitku protiv predložene odluke RAK-a čija bi najdirektnija posledica bila uništavanje sistema javnog emitovanja, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track