TELEPATA: Izraelski mađioničar špijunirao za CIA i Mosad!
Foto: Rojters

Uri Geler pomagao Amerikancima tokom hladnog rata

TELEPATA: Izraelski mađioničar špijunirao za CIA i Mosad!

Planeta -
Uri Geler, čuveni mađioničar, otkrio je u ekskluzivnom intervjuu za britanske medije da je godinama radio kao agent CIA i Mosada tokom Hladnog rata

VELIKA BRITANIJA - Uri Geler, čuveni mađioničar, otkrio je u ekskluzivnom intervjuu za britanske medije da je godinama radio kao špijun za CIA i Mosada tokom Hladnog rata.

On je između ostalog otkrio da je uz pomoć svojih sposobnosti izbrisao tajne informacije sa špijunskih diskova KGB-a, a kako tvrdi, uspeo je da utiče na promenu svesti jednog sovjetskog pregovarača u vezi sa nuklearnim oružjem.

Prvi koji su otkrili tajne kativnosti ovog mađioničara bili su bivši agent CIA Kit Grin i astronaut, član posade Apola 14, Edgar Mičel.

Uri, koji sada živi u Berkširu, prvi put se zainteresovao za špijunažu tokom odrastanja u Tel Avivu i Kipru a bio je opsednut Džejms Bondom. Prvi kontakt sa špijunima se dogodio kada je Izraelska vlada koristila njegovu gostinjsku kuću.

"Imao sam 13 godina. Zaustavio sam čoveka koji je živeo u našoj gostinjskoj kući, pogledao ga u oči i rekao mu da on nije zapravo arheolog već špijun. On je bio šokiran. Rekao mi je da želi da iskoristi moje talente. Tako je i krenuo moj put kako bih postao špijun u korist Izraela", ispričao je Geler.

Prema njegovim rečima posebna željda da radi naodbrani svoje zemlje rodila se kada je kao vojnik učestvovao u takozvanom šestodnevnom ratu 1967. godine i kada je bio primoran da ubije jordanskog vojnika.

"Da nisam prvi pritisnuo obarač on bi ubio mene. To je bila stvar opstanka", prisetio se Geler.

Kada je napustio vojsku postao je poznat u svojoj zemlji po mađioničarskim trikovima gde je predmete od metala. Kasnije odlazi u Ameriku a potom i u Veliku Britaniju.

"Sva ta slava mi je pomalo i udarila u glavu. Odlazio sam u Studio 54 gde sam se družio sa Džonom Lenonom i Eltonom Džonom. Kada sam upoznao Elivisa, zavideo sam mu na njegovoj popularnosti. Hteo sam da budem kao on", ispričao je Geler.Tokom sedamdesetih godina uradio je niz testova na Institutu Stanford kako bi dokazao da može da čita misli.

"Tražili su od mene da utičem na ruske pregovarače kako bi potpisali protokol o smanjenju nuklearnog naoružanja. Izbrisao sam diskove KGB-a. Rusi su najverovatnije znali šta sam uradio, ali sam, na kraju dana, imao masku da sam zabavljač i šoumen", ispričao je Geler.

http://www.youtube.com/watch?v=ycE863jRA9Q

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track