Najnovije vesti

Crnogorski državni vrh najviši na svetu!

Prvi na planeti

Crnogorski državni vrh najviši na svetu!

Planeta
04:28h
Filip Vujanović sa 200, Ranko Krivokapić sa 202 i Milo Đukanović sa 198 centimetara visine čine najviše državno rukovodstvo na planeti

CRNA GORA - Filip Vujanović sa 200, Ranko Krivokapić sa 202 i Milo Đukanović sa 198 centimetara visine čine najviše državno rukovodstvo na planeti.

Oni su i među najmlađima, sa prosekom od 54 godine starosti, ali su sa ukupno 54 godine provedene na visokim državnim funkcijama, što je među najdužim stažom na svetu.

Đukanović (51) je najmlađi od njih trojice državnika, ali je na funkciji najduže 24 godine. Sa 27 godina prvi put postao je premijer. Krivokapić (52) nedavno je navršio 10 godina predsednikovanja Parlamentom, dok je Vujanović (59), još od 1993. bio na funkcijama ministra pravde i policije, predsednika Vlade i Skupštine, a upravo obavlja treći mandat na mestu predsednika Crne Gore.

Psiholog mr Radoje Cerović podsetio je da je odavno poznato da se elementi političkog sadržaja govora, ideološke odrednice i ostali kognitivni (intelektualni) elementi ne nalaze na listi najvažnijih elemenata u političkoj komunikaciji.

"Neverbalna komunikacija koja na potpuno nesvesan način utiče na emocije publike, odnosno glasača, dokazano je jedan od najvažnijih elemenata. Emocionalni utisak, zasnovan na iracionalnim i nelogičnim procesima, u dominantnoj meri uticaće na biračke utiske i mišljenja. To se, naravno, ne odnosi samo na političku komunikaciju, već na sve forme međuljudskih odnosa“, kazao je on.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja