VIDEO KOJI JE SUD ZATAŠKAO: Socijalna služba oduzima majci bebu!
Foto: Youtube

Već im oduzeli 3 dece

VIDEO KOJI JE SUD ZATAŠKAO: Socijalna služba oduzima majci bebu!

Planeta -
Navodno nesposobnim roditeljima britanska socijalna služba odlučila je da oduzme četvrto po redu dete. Ovoga puta radilo se o novorođenčetu starom tek nekoliko sati

VELIKA BRITANIJA - Navodno nesposobnim roditeljima britanska socijalna služba odlučila je da oduzme četvrto po redu dete. Ovoga puta radilo se o novorođenčetu starom tek nekoliko sati.

Ali je otac deteta celu scenu tajno snimio kamerom pričvrćenom za računar. Snimak je dugo bio prisutan na Internetu, ali tek sada može legalno da se pregleda. Naime, tek u petak sudija Džejms Munbi doneo je o tome odluku, nakon što je pre pet meseci otac zbog istog snimka bio u pritvoru šest nedelja. Zatvoren je jer nije hteo da sarađuje sa policijom na uklanjanju videa sa Interneta.

Roditelji kažu da je socijalna služba oduzela njihovo dete jer su zaključili da majka nije sposobna da ga odgaja zato što je osoba sa poteškoćama u razvoju.

Uznemirujući video prikazuje oca koji drži novorođenče, a policija i socijalna služba ulaze u stan kako bi ga oduzeli.

"Moraćemo da vam oduzmemo bebu. Nema potrebe za sukobom", čuje se socijalni radnik kako govori dok majka plače i vrišti.

Par je dosad na isti način izgubio četvero dece, a troje od njih su predati na usvajanje. Ovakvi slučajevi protekle decenije izazivaju brojne polemike jer su mnogi roditelji sa poteškoćama u razvoju sasvim sposobni da odgajaju decu.

"Socijalni radnici su rekli da živimo u nasilnoj vezi, ali to nije istina. Dugo smo u braku i normalno je da se zbog različitih mišljenja ponekad posvađamo. U našoj porodici nikada nije bilo nasilja. Najstarija ćerka imala je sedam godina kad su je odveli. Jedno vreme sam bio depresivan, ali brzo sam se uz pomoć lekara izvukao iz toga. Ali, socijalna služba se tada obrušila na nas, rekli su da bi mogli da naškodimo deci. Nikada im nismo naškodili, a oduzeli su nam ih navodno iz predostrožnosti. Najstariju ćerku videli smo samo jednom ove godine. Ona želi da se vrati kući", kazao je otac.

Sudija Munbi rekao je da će dopustiti ocu da drugima pokaže snimak.

http://www.youtube.com/watch?v=s14TbFiL9g4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track