KRADENE STVARI PRODAVALI U SRBIJI: Vladan V. i Ratko R. osuđeni zbog pljački stanova po Beču!

Pokrajinski sud

KRADENE STVARI PRODAVALI U SRBIJI: Vladan V. i Ratko R. osuđeni zbog pljački stanova po Beču!

Austrija -
Uz pomoć ključeva koje je Ratko R. zadužio dok je živeo u jednom stanu u desetoj bečkoj opštini njih dvojica su ušli u podrum zgrade

BEČ - Vladan V. (38) i Ratko R. (37) juče su u krivičnom pokrajinskom sudu u Beču pravosnažno osuđeni na tri i po, odnosno tri godine zatvora zbog pljački više bečkih stanova i podruma u junu ove godine. Deo plena prodali su u Srbiji, a uhapšeni su 1. jula ove godine.

Nakon dojave da se u stanu u 18. bečkoj opštini nalazi novac koji "samo treba da pokupe“, njih dvojica su prvu pljačku počinili 9. juna. Provalili su dvostruka vrata stana i ukrali manju količinu novca i nešto, ne toliko vrednog, nakita. Međutim, prevideli su 2.500 evra koji su se nalazili u stanu.

Uz pomoć ključeva koje je Ratko R. zadužio dok je živeo u stanu u desetoj bečkoj opštini Favoriten, njih dvojica su ušli u podrum zgrade. Ukrali su bicikle, alat i električne uređaje. Deo pljačkaškog plena su kasnije prodali u Srbiji. Na zahtev advokata sud je Ratku R. odobrio odlaganje odsluženja kazne zbog lečenja zavisnosti od droge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track