UPUCANA NA ULICI: Devojčici smrskao karlicu, neće  moći da trči!
Foto: FOTO Bazar.hunting-shop.cz

Novi detalji zločina u Burgenlandu

UPUCANA NA ULICI: Devojčici smrskao karlicu, neće moći da trči!

Austrija -
Pojektil ispaljen iz puške Flobert, “rascvetao” se u karličnoj kosti pa devojčica koja je strastvena trkačica neće moći više da se bavi ovim sportom

AJZENŠTAT - Austrijska policija je pronašla i uhapsila muškarca (30) koji je u petak uveče hicem iz vatrenog oružja povredio Karoline B. (13). Prema saopštenju MUP-a uhapšeni je priznao da je pucao, a istraga će utvrditi motiv.

Uhapšeni je u petak uveče u opštini Grosheflajn u blizini Ajzenštata (Burgenland) ispalio jedan hitac u grupu prolaznika. Projektil je pogodio 13-godišnjakinju koja je u tom trenutku bila sa grupom prijatelja. Ona je upucana u predelu karlice, a, iako je prema prvim navodima još istog dana puštena iz bolnice, izgleda da povreda ipak nije tako bezazlena kao što se mislilo. “Lekari će odlučiti da li će operisati moje dete ili ne. Ona će bolnicu napustiti najranije za nedelju dana”, izjavila je majka povređene devojčice za dnevni list Krone Cajtung.

Prema ranijim navodima devojčica je iz bolnice puštena istog dana, budući da metak, budući da se radi o izuzetno malom kalibru, nije morao biti odstranjen. Međutim, projektil ispaljen najverovatnije iz malokalibarske puške Flobert, “rascvetao” se u karličnoj kosti. Zbog težine povrede neizvesno je da li će devojčica, inače strastvena trkačica, moći da nastavi da se bavi ovim sportom.

U toku istrage, u kojoj su učestvovali kako pokrajinska kriminalna policija, tako i Ajzenštatska operativna kriminalna služba, pronađen je jedan potencijalni napadač (30). On je u toku ispitivanja priznao krivicu, a policija je smesta zaplenila oružje iz koga je pucano. Muškarac je uhapšen i trenutno se nalazi u zatvoru u Ajzenštatu.

Policija se javnosti još uvek nije obratila sa detaljima ovog zločina, jer lužbenici, u bliskoj saradnji sa državnim tužilaštvom u Ajzeštatu, i dalje rade na otkrivanju motiva. Prema nezvaničnim informacijama muškarac je bio na zabavi povodom Noći veštica gde je rukovao puškom Flober koja je iznenada i opalila i povredila devojčicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track