POSLE SAMO DVA DANA RADA: Negovateljica iz Rumunije opljačkala teškog invalida!
Foto: Shutterstock

Austrijska policija traga za Rumunkom

POSLE SAMO DVA DANA RADA: Negovateljica iz Rumunije opljačkala teškog invalida!

Austrija -
U nedelju naveče, između 1 i 4 časa posle ponoći, dok sam spavala negovateljica se ušunjalau sobu i iz torbe uzela 1.500 evra, kaže Lajtnerova

BEČ - Negovateljica iz Rumunije ukrala je, posle samo dva dana rada, svojoj štićenici Evi Lajtner (76) iz Linca, inače teškom invalidu, 1.500 evra iz tašne i pobegla!

Lajtnerovoj je potrebna celodnevna pomoć, a Rumunku je uposlila pošto je njena bivša negovateljica otišla.

"Savetovalište za starije osobe mi je u petak poslalo novu negovateljicu, mladu devojku iz Rumunije. Prvo što je uradila kada je došla je zatražila od mene 10 evra kako bi dopunila račun svog mobilnog telefona. Međutim, odbila sam da joj dam novac“, kaže Lajtnerova.

Penzionerka dalje navodi da je u svojoj torbi držala 3.800 evra, koje je trebalo da isplati bivšoj negovateljici i da je mlada Rumunka uvek pažljivo pratila gde Lajtnerova ostavlja tašnu.

"U nedelju naveče, između 1 i 4 časa posle ponoći, dok sam spavala negovateljica se ušunjalau sobu i iz torbe uzela 1.500 evra. Zatim je pokupila svoje stvari i otišla iz stana ne zatvorivši ni ulazna vrata za sobom! Kada sam se tog jutra oko pola 5 probudila, uporno sam dozivala u pomoć, ali nikog nije bilo u stanu“, dodaje Lajtnerova.

Penzionerka je odmah obavestila policiju. Za mladom Rumunkom se još uvek traga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track