BRAT PREPOZNAO SESTRU: Identifikovana i treća žrtva pomahnitalog Bosanca!
Foto: Austriska Policija

MONSTRUM OSTAJE U GRACU

BRAT PREPOZNAO SESTRU: Identifikovana i treća žrtva pomahnitalog Bosanca!

Austrija -
Posle jednoipočasovne rasprave sud je odlučio da Alen Rizavnović (26) ostaje u zatvoru u Gracu iako je uprava tražila njegovo premeštanje u Beč

GRAC - Posle skoro 20 dana identifikovana i treća žrtva Alena Rizvanovića (26), poreklom iz BiH. On je 20. juna uleteo džipom u pešačku zonu i tom prilikom ubio troje ljudi, a ranio 36-oro, od kojih sedmoro teže. Radi se o pedesettrogodišnjoj ženi koju je identifikovao njen brat (56).

On je prošle nedelje trebao da se nađe sa njom, ali kako mu se nije javljala na telefon otišao je do njenog stana. Kada je zatekao praznu kuću on je prijavio policiji njen nestanak. Tada su mu u stanici policije pokazali fotografiju na kojoj je on prepoznao sestru. U masakru su stradali i jedan četvorogodišnji dečak i Adis Dolić (28) iz Velike Kladuše.

, neće prebacivati u bečki zatvor Jozefštatu, koji ima bolje uslove za psihički poremećene zatvorenike.ovog monstruoznog zločina.

Alen Rizvanović koji je nedavno prebačen u specijalni pritvor zatvora Grac-Jokomini tu će i ostati. Njega neće prebacivati u bečki zatvor Jozefštatu, koji ima specijalno odeljenje i bolje uslove za psihički poremećene zatvorenike.

Posle jednoipočasovne rasprave sud je odlučio da Rizavnović ostaje u zatvoru u Gracu iako je uprava tražila njegovo premeštanje u Beč. Oni su hteli da ga se reše jer je Rizvanovića bio agresivan i prema sebi i prema drugim zatvorenicima. Međutim, Rizvanović se u utorak izjasnio protiv preseljenja, a sudski veštak je izjavio da se on u međuvremenu smirio i postao kooperativan, a premeštanje bi iskomplikovalo istragu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track