ZLOČIN ILI NESREĆA: Veštaci će konačno morati da kažu da li je otac namerno ošurio ćerku (2)!
Foto: Printscreen Oe24.at

NE MOGU DA SE DOGOVORE

ZLOČIN ILI NESREĆA: Veštaci će konačno morati da kažu da li je otac namerno ošurio ćerku (2)!

Austrija -
Najnovije veštačenje treba da razreši I dilemu da li bi Leona bila spasena da je odmah dovezena kod lekara a ne posle dva dana

BEČ - Poslednje u nizu sudskih veštačenja konačno bi trebalo da potvrdi ili odbaci sumnju da li je Aleksanderu S. (Alexanedr S.), otac male Leone(Leonie,2)), koju je za kaznu tuširao vrućom vodom, kriv za njenu smrt ili nije. Čitava Austrija je bila zgrožena krajem oktobra prošle godine, kada je objavljeno da je dvogodišnja Leona prebačena u bolnicu, nakon što je otac podvrgao "kaznenom tuširanju".

Prema prvoj verziji, 26-godišnji otac joj je vrućom vodom naneo teške opekotine, zbog kojih je dve nedelje kasnije, u novembru 2014, umrla u bolnici. Obdukcija je pokazala da je devojčica umrla zbog otkazivanja rada više organa. Policija je otpočela istragu zbog sumnje da je otac "zlostavljao maloletno lice sa smrtnim ishodom".

Istraga je najpre utvrdila da otac nije hteo da ošuri Leoni već je vruća voda potekla iz bojlera jer je bio pokvaren, i da povrede od vruće vode nisu bile opasne po život. Utvrđeno je da su lekovi protiv bolova, koje je Leona dobila u bolnici, ubrzali postojeću disfunkciju njenih organa, koja se dovela do smrti deteta

Šokantna je međutim činjenica da su roditelji malu Leonu uprkos ozbiljnim povredama odvezli u bolnicu tek posle dva dana, što je izazvalo i sumnju državnog tužilaštva. Najnovije veštačenje treba da razreši dilemu da li bi Leona bila spasena da je ranije došla kod lekara. Ako jeste, otac će biti optužen zbog nepružanja pravovremene pomoći.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track