PREDIZBORNA NERVOZA: SPÖ ućutkuje članove koji žele u koaliciju sa FPÖ u Beču!
Foto: Printscreen Wikipedia

PANIKA U REDOVIMA SOCIJALDEMOKRATA

PREDIZBORNA NERVOZA: SPÖ ućutkuje članove koji žele u koaliciju sa FPÖ u Beču!

Austrija -
Rudolf Šiker predsednik odborničkog kluba SPÖ u Skupštini Beča, izbrisao sa liste svojih fejsbuk prijatelja partijskog kolegu samo zato što se javno izjasnio za saradnju socijaldemokrata i slobodaraca

BEČ - Socijaldemokratska partija Austrija (SPÖ) koja je u koaliciji sa Slobodarskom partijom (FPÖ) u pokrajinskoj vladi u Burgenlandu, u korenu saseca svaku mogućnost da se eventalno udruži sa njima i u Beču, posle izbora 11. oktobra.

Svaka pomisao na to guši se u korenu i to na nimalo demokratski način. Redakcija Kurira došla je do informacije da je pre nekoliko dana Rudolf Šiker (Rudolf Schicker), predsednik odborničkog kluba SPÖ u Skupštini Beča, izbrisao sa liste svojih fejsbuk prijatelja partijskog kolegu, uz komentar: "Toga je dosta. Sledi prekid prijateljstva." jer se javno izjasnio za saradnju socijaldemokrata i slobodaraca.

Kurir je zatražio od Šikera odgovor na pitanje da li članovi SPÖ nemaju pravo na svoje mišljenje, drugačije od partijskog, i da li je izbacivanje drugova iz diskusije uobičajen postupak među bečkim socijaldemokratima i šta uopšte misle o demokratskom dijalogu unutar svoje partije. U Šikerovo ime, odgovorio je njegov portparol Tom Vojč (Tom Woitsch).

"Sa našeg stajališta nije pitanje unutrašnje partijske demokratije i diskusije da li će se preporučiti saradnja sa FPÖ-om", otpisao je Vojč.

Od Šikera , a ni njegovog portparola nismo dobili odgovor na preostala dva pitanja. Međutim kako saznajemo iz dobro obaveštenih krugova, u u Socijaldemokratskoj partiji nisu poželjni drugačiji stavovi, razmišljanja i ideje, a Šiker je postao svojevrsni inkvizitor te politike. Socijaldemokrate žele da se održe na vlasti po svaku cenu, pritom, zbog nedostatka novih suštinskih odgovora za rešavanje nagomilanih problema, ne dozvoljavaju nikakvo polemisanje o svojoj politici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track