HOROR U AUSTRIJI: Ledene kamenice se sručile sa neba! Uništeni usevi, a šteta se procenjuje na 3 miliona evra! 9 osoba povređeno od udara groma, reke se izlile... (FOTO)
Foto: prntscreen krone.at

NEZAPAMĆENO NEVREME

HOROR U AUSTRIJI: Ledene kamenice se sručile sa neba! Uništeni usevi, a šteta se procenjuje na 3 miliona evra! 9 osoba povređeno od udara groma, reke se izlile... (FOTO)

Austrija -

U subotu je Austriju pogodila snažna oluja sa kišom i gradom. Grad je naneo velike štete na području Salcburga, Tirola i Burgenlanda.

Ukupna šteta na poljoprivrednim kulturama procenjuje se na tri miliona evra.

1 / 3 Foto: Printscreen Krone.at

Uništeno je 12.000 hektara pod žitom, kukuruzom, sojom, bundevama i vinovom lozom. Devet osoba je povređeno od udara groma!

Obilne padavine izazvale su poplave i odrone širom zemlje. Meteorolozi najavljuju kiše do srede zbog čega se očekuju i nova izlivanja reka i klizišta.

U Štajerskoj grad je bio veličine teniske loptice. Više od 1000 vatrogasaca bilo je na terenu u subotu.

Posebno je pogođena jugoistočna Štajerska, gde je tokom noći devet vatrogasnih brigada bilo u akciji na saniranju šteta.

Zbog obilnih padavina poplavljeni su neki putevi i objekti, proradila manja klizišta, a došlo je i do izlivanja podzemnih voda.

Grom je zapalio farmu u Gnasu u istočnoj Štajerskoj i krov kuće u Buh-Gajseldorfu.

U Palfau u gornjoj Štajerskoj šest gorskih spasilaca izvlačilo je povređenog planinara. U centralnoj Koruškoj, oko Feldkirhena ledene kamenice koje su padale sa neba prouzrokovale su ogromne štete.

Poljoprivrednik (53) iz koruške četvrti Volfsberg povređen je od udara groma dok je bio na pašnjaku u blizini drveta. Čoveka je munja bacila oko pet metara i on je ostao bez svesti. Sin je odmah pozvao hitnu pomoć koja je teško povređenog poljoprivrednika prevezla u bolnicu.

Nevreme je nanelo velike štete i u tirolskim dolinama. Odron je uništio ogradu mosta i blokirao put L203, a u Ebsu je na put B175 palo drveće zbog čega je prekinut saobraćaj.

U Forarlbergu u okrugu Bludenc kiša je dovela do erozije i lokalnih poplava. Prema navodima policije, četiri parkirana automobila, su pod vodom i blatom.

Jedan automobil je ostao zaglavljen u podvožnjaku pa su gaizvlačili vatrogasci. Srećom niko nije povređen.

U Burgenlandu je došlo do nestanka struje. Poplavljeni su podrumi kuća, a vetar je obarao stabla. Ekipe su na terenu i saniraju nastalu štetu.

Kurir.rs/Krone.at

Foto printscreen Krone.at

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track