ŠOK DETALJI NAPADA U BEČU: Fejzulaj radio i kao obezbeđenje u bolnici, a na mesto pokolja nije došao Uberom! Evo odakle mu brada!
Foto: Instagram, Profimedia

otkriveno

ŠOK DETALJI NAPADA U BEČU: Fejzulaj radio i kao obezbeđenje u bolnici, a na mesto pokolja nije došao Uberom! Evo odakle mu brada!

Austrija -

Bečki terorista koji je 2. novembra pucao na četiri osobe, navodno je radio kao službenik obezbeđenja u bečkoj bolnici tokom prvog karantina zbog korone ovog proleća.

Dugogodišnji poznanik atentatora, kojeg bečki javni tužilac sumnjiči za saučesništvo, najavio je ovo na saslušanju nakon hapšenja. Činjenica da je Kujtim Fejzulaj došao u centar grada od strane Ubera sada je dobra kao što su odbacili istražitelji.

Prema protokolu ispitivanja, koji je APA mogao da pregleda, Kujtim Fejzulaj i drugi navodni salafista, koji je sada u pritvoru kao mogući saučesnik, na proleće su bili marginalno zaposleni kao obezbeđenje u bolnici, iako radni odnos nije bio sa operatorom bolnice, već direktno sa kompanijom koja se bavila tim poslovima.

Služba bezbednosti bila je „svakodnevno organizovana preko acap grupe“, kako je zapisano rekao poznanik atentatora, koji je Fejzulaj pratio na suđenju u kojem je kasniji atentator osuđen za terorističku organizaciju u aprilu 2019. godine. I njega samog su pitali „želim li da zaradim dodatni novac u službi bezbednosti“, ali je odbio.

Terorista koji je pustio bradu nakon uslovnog puštanja u decembru 2019. godine, verovatno je uzgajao uz pomoć restauratora kose. Kada se poznanik obratio njegovoj relativno retkoj bradi, kaže se da mu je Fejzulaj preporučio preparat i naknadno mu ga ostavio.

Istražitelji su isključili da je dvadesetogodišnjak koristio video-nadgledani javni prevoz, poput metroa, da bi se vozio od svog stana do centra grada. Moguće je, međutim, da je počinilac na mesto zločina u centru grada došao preko dobavljača usluga prevoza Uber, kako pokazuje aktuelno izdanje novinskog časopisa „Profil“.

Tamo se citira iz policijskog protokola noći terora, u kojem se kaže: „Vozač Ubera prijavio je da je vodio čoveka koji odgovara imidžu počinioca“. biće provereno.

Ti podaci sada su provereni, rekao je Markus Ditrih, portparol odeljenja državne policije, u ponedeljak popodne. Sada bi istražitelji "gotovo u potpunosti isključili" ovu varijantu, rekao je Ditrih.

Kako je objavljeno, različiti video zapisi koje je stanovništvo učinilo dostupnim u početku nisu pružali informacije o ovom pitanju. Mogući saradnik dolazio je u pitanje kao i vozačke usluge ako se pretpostavi da atentator nije putovao biciklom ili peške.

Kurir.rs/Krone.at

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track