Čokoladna torta

Čokoladna torta

Recept dana -

Sastojci:- 125 ml mleka- 500 g čokolade za kuvanje- 250 g omekšalog putera- 250 g šećera- 4 jajeta- 100 g gustina- 250 g keksa- 3 kašike kakaoa- 1 prašak za pecivo- 600 ml slatke pavlake- 6 kašika rumaPriprema:Rernu zagrejte na 175 stepeni. Mleko stavite na vatru da se polako zagreva. Naseckajte 100 g čokolade, rastopite je u mleku i ostavite da se smesa prohladi.Penasto umutite puter i šećer, pa naizmenično sa 50 g gustina umešajte jedno po jedno jaje. Izmešajte zasebno ostatak gustina, keksa, kašiku kakaoa i prašak za pecivo, pa tu smesu umešajte zajedno s prohlađenim čokoladnim mlekom. Testo sipajte u namašćeni kalup (promera 26 cm), pecite ga u rerni 30 minuta, pa izvadite da se ohladi. Zagrejte slatku pavlaku, pa je sklonite s vatre. Krupno naseckajte preostalih 400 g čokolade i rastopite je u pavlaci. Izlijte smesu u posudu za mućenje i ostavite dva sata u frižideru. Čokoladno testo presecite na tri kore, pa ih poprskajte rumom. Ohlađenu čokoladnu smesu promešajte, njom nafilujte kore i tortu ukrasite po želji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track