Pijane lignje

Ručak

Pijane lignje

Recept dana -

Sastojci:* 800 g lignji* 1 kg krompira * maslinovo ulje * 2 šake palente * 2 glavice crvenog luka * beli luk po želji * 150 ml vina (bilo ili crno) * so, biber, origano, ruzmarin, majčina dušica ili začini po željiZa preliv:* maslinovo ulje * svež peršun * beli luk * so, biber * 1 dl vodePriprema: Rernu uključite na 200 stepeni da se zagreje. Krompire ogulite. Ako su mali, ostavite ih cele, a ako su veći, isecite ih na kolutove. Stavite ih u posudu, začinite, zalijte maslinovim uljem, pospite palentom i dobro promešajte. Crveni luk isecite na trakice, pa ga dodajte krompirima, a isto uradite i s belim lukom. Sve to istresite u veliku tepsiju.Lignje posebno začinite i poređajte po krompirima. Sve zalijte vinom i vodom, pokrijte alu-folijom i ubacite u rernu da se peče 45 minuta.Nakon toga sklonite foliju i pecite sve dok ne porumeni.Preliv: pomešajte maslinovo ulje, iseckan peršun i beli luk i po želji ga prelijte preko jela.

Savet: Krompiri uvaljani u palentu imaće lepu koricu i biće hrskaviji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track