Piletina s pivom i limunada s jagodama

Piletina s pivom i limunada s jagodama

Recept dana -

RECEPT

SASTOJCI:- 4 bataka s karabatacima- senf- malo ruzmarina- 2-3 kašike vorčester sosa- 1 kašičica meda- 1 mala konzerva piva- 50 g suvih šljiva- 1 kašika brašna- malo ulja- so, biberPRIPREMA1 Razdvojte batake i karabatake, namažite ih senfom i istrljajte ruzmarinom (možete da skinete kožicu, ali nije neophodno).2 U činiji pomešajte vorčester sos i med. Piletinu marinirajte u ovoj smesi nekoliko sati. Pomešajte pivo i brašno i time prelijte piletinu. Dodajte suve šljive. Posolite i pobiberite. Pokrijte folijom i stavite u rernu da se peče. Pred kraj pečenja sklonite foliju da piletina dobije lepu, rumenu koricu.

Limunada s jagodama

SASTOJCI- 600 g svežih jagoda- 2 limuna- med- 6 šolja (od 2 dl) vodePRIPREMA1 Jagode očistite, operite i isecite na polovine. Limun ogulite i isecite na četvrtine.2 Voće ubacite u blender, dodajte 2 čaše vode, meda po ukusu i sve zajedno dobro izmiksajte. Probajte, ukoliko je potrebno, dodajte još meda i preostale 4 čaše vode i ponovite postupak.3 Napitak poslužite rashlađen i pijte ga između obroka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track